Botswana

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Botswana image

10 Dagen kamperen midden in de bush!

Botswana
Afrika
WKerkhof

10 Dagen kamperen midden in de bush!

Na de overweldigende Victoria Watervallen gezien te hebben, vertrekken we naar Kasane om daar de volgende ochtend opgehaald te worden door onze gids voor een 10 daagse trip door al het moois wat de bush in Botwana te bieden heeft.

Spannend, 10 dagen in een tentje midden in de natuur!
We hebben gekozen voor de Northern Highlight safari en geboekt in Nederland bij Paul van Going Africa

's Ochtends staat onze gids, Des ons op te wachten bij het hotel. Met een internationaal gezelschap (2 Italianen, 2 Amerikanen en 2 Britten) maken we eerst een tochtje over de Chobe rivier wat een mooi voorproefje geeft wat ons allemaal te wachten staat. Na een paar uurtje op het water waar we vooral heel veel verschillende vogels zien staan we weer aan de kant en in een jeep vol gepropt met onze bagage rijden we richting Savuti in Chobe Nationaal park. Daar staan 5 tentjes voor ons klaar, met een veldbedje erin (echt lekker slapen doet het niet), een toiletje in de vorm van een gat in de grond en een echte bucketshower!

Slapen eten en leven doen we deze 10 dagen midden in de bush….

Elke dag gaan we er net voor zonsopgang op uit tot het te warm wordt voor mens en dier. Dan worden we naar onze kampeerplaats gebracht waar ieder zijn eigen gang gaat. De was wordt gedaan, sommige lezen een boek en andere proberen in hun tentje wat te slapen. Maar meestal is het toch de tijd uitzitten tot we weer vertrekken. Aan de lange eettafel worden druk besproken wat we allemaal gezien hebben en wat we allemaal nog hopen te zien. Rond een uur of drie trekken we er weer op uit, gewapend met onze verrekijkers, camera’s en warme kleding voor het laatste uurtje want dan wordt het stiekem toch wel erg koud in die open jeep….
Met zonsondergang weet Des ons elke keer weer naar een prachtig plek te brengen, waar we genieten van de zon, de lucht, de natuur en natuurlijk een drankje.

Om de drie dagen verplaatsen we onze tentjes naar een ander gebied, Savati in Chobe naar naar Khwai in Moremi en tot slot verblijven we in Xakanaxa (de X wordt uitgesproken als een klik klank) ook in Moremi. Onze bagage wordt nu door de kok en zijn maatje meegenomen, die er ook voor zorgen dat onze tentjes weer op deze nieuwe plaats klaar staan.

Elke avond na het diner zitten we rond het kampvuur en elke avond worden de verhalen van Des, die al jaren bijna alleen maar in de Bush leeft, zelfs als hij vakantie heeft, spannender. Het is maar goed dat we sommige verhalen pas de laatste avond horen over leeuwen en luipaarden in het kamp…

De nachten zijn vaak kort omdat je regelmatig wakker wordt door de geluiden uit de bush. Hyena’s zijn er elke nacht wel en lopen te giegelen vlak naast je tent, een honingdas die de boel op stelten zet door wat potten en pannen omver te gooien op zijn nachtelijke strooptocht, leeuwen gebrul (gelukkig in de verte) en natuurlijk het gekwetter van de vele vogels al vroeg in de ochtend. Wakker worden is zo niet erg, het geeft alleen maar een extra dimensie aan deze geweldige slaapplek!

Des is een perfecte gids, hij heeft veel humor, oog voor zelfs de kleinste diertjes, en veel kennis over alles wat we tegenkomen. Hij zorgt elke keer weer voor een perfect plekje om te genieten van de mooiste dieren en probeert de auto altijd zo te zetten dat ook de foto’s goed genomen kunnen worden. Heel af en toe pakt hij zelfs zijn eigen camera erbij om ook wat kiekjes te schieten! Haast heeft hij niet en pas wanneer wij verder willen, start hij de motor op zoek naar weer iets bijzonders.

Een spannende ervaring zo 10 dagen midden in de bush, maar zeer de moeite waard! Qua kosten is het goedkoper dan van lodge naar lodge te gaan, en toch ervaar je enige luxe doordat je eten elke dag voor je klaar gemaakt wordt, je tent netjes staat bij aankomst en je zelfs elke dag een emmertje krijgt om het stof van je af te wassen! Ik zou zo weer gaan als het kon!

Foto's

f5178.jpg
f5178.jpg
WKerkhof
b8d15.jpg
b8d15.jpg
WKerkhof
b4c45.jpg
b4c45.jpg
WKerkhof