Botswana

Botswana is een land in het zuiden van Afrika en telt iets meer dan twee miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Namibië, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Zambia. Het land heeft vooral te maken met een woestijnklimaat en in het noordoosten een steppeklimaat.

Gaborone is de hoofdstad van Botswana . Het is een moderne stad met vele goede restaurants en een gevarieerd uitgaansleven. Bij de Gaborone Dam kun je zwemmen, zeilen, windsurfen en vissen in de prachtige natuur. Niet ver van de hoofdstad gelegen ligt het Gaborone Game Reservaat. Het kleinste wildpark in het land en toch erg druk bezocht.

De Kalahari-woestijn beslaat het grootste deel van Botswana . Het leefgebied van de Bosjesmannen is dan ook de voornaamste toeristentrekker van het land, samen met veel andere natuurgebieden en fenomenen. De Chobe Nationaal Park -rivier, de Victoria Falls, de nationale parken, de vele wild- en vogelsoorten, kunnen allemaal bezocht worden tijdens een safari.
In het noorden ligt De Okavango Delta , een van de laatst overgebleven grote wildlife leefgebieden Afrika. Grote delen van de delta horen bij het Moremi Game Reservaat, waar meer dan 400 soorten vogels leven, zwarte en witte neushoorns en andere dieren van de big five.

Naast de Kwando-Linyanti delta, zijn er vier grote reservaten: Kwando NP, een van de beroemdste reservaten in Botswana . Het is een van de mooiste plekken van Afrika om groot wild te bekijken. Breed, droge graslanden maakt Selinda NP een schilderachtige omgeving. Wanneer het droog is, geldt het als een van de beste gebieden van Botswana om roofdieren te spotten. De Linyanti Reserve is sterk bevolkt met dieren in het bijzonder in de droge wintermaanden, wanneer de olifanten in enorme aantallen naar de rivieren en waterpoelen trekken en de zebra’s die overwinteren in de Linyanti. Daarnaast kun je er onder andere antilopes, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s zien. Chobe Nationaal Park is de ideale locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in een combinatie van de natuurlijke wonder van de Victoria Falls en om wildlife te spotten. Een boottocht over de Choberivier mag je ook niet missen. Kijk vooral uit naar nijlpaarden, apen en vogels.

Door de diamantenhandel is Botswana een van de meest welvarende landen in Afrika. De Botswaanse regering houdt de prijzen bewust (relatief) hoog, om het massatoerisme tegen te gaan en zo zijn natuur te behouden. Voor natuurliefhebbers met een redelijk gevulde portemonnee is Botswana dus ideaal.

Informatie over Botswana

Alle highlights van Botswana

Beste foto's & tips van Botswana

'455441' door ERo '455441' door ERo

Botswana

Botswana

Botswana-2

ERo

Dit kind, ik schatte haar een jaar of 15, liep er ook rond. Ze was nogal wantrouwig tegenover mijn manier van zo close te fotograferen. Het is juist die wantrouwende blik die me motiveerde om haar te fotograferen.

'455914' door ERo '455914' door ERo

Botswana

Botswana

Botswana-7

ERo

De laatste uit m’n portfolio ‘Botswana’. Er werd me verteld dat het een vrouw is, dus neem ik aan dat zij de over-grootmoeder van de familie is. Volgens mij was ze doof en bijna blind en ook een beetje ‘weg’.

'455535' door ERo '455535' door ERo

Botswana

Botswana

Botswana-3

ERo

Zij moet vast het zoveelste kleinkind van de slapende oma zijn. ’t Licht zat bij deze opname slecht omdat ze onder een boom stond. Desondanks… ‘k vond de foto van dit tof en spontaan kind toch de moeite waard om in deze portfolio op te nemen.

Praktische informatie over Botswana

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  mei t/m september
 • Internet extentie
  bw
 • Hoofdstad
  Gaborone
 • Aantal inwoners
  1,6 miljoen
 • Oppervlakte
  bijna even groot als Frankrijk
 • Reistijd
  13:00
 • Talen
  Engels
 • Religie
  inheemse geloven (85%), christelijk (15%)
 • Tijdsverschil
  geen
 • Tijdverschil
  geen
 • Telefooncode
  276
 • Voltage
  231 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitis-A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Gabarone (GBE), Ghanzi (GNZ)
 • Nationale feestdagen
  30 september Dag van de Onafhankelijkheid

Kaart van Botswana en omgeving

En dan staat er opeens een leeuwin aan je tent te likken..

Op safari wil je wildlife het liefst van zo dichtbij mogelijk bewonderen. Maar dít is misschien een beetje overdreven. Francie Lubbe was aan het kamperen in het Kgalagadi Transfrontier Park in Botswana toen er opeens twee leeuwinnen aan kwamen wandelen die wel zin hadden in een stukje tent...

Op safari wil je wildlife het liefst van zo dichtbij mogelijk bewonderen. Maar dít is misschien een beetje overdreven. Francie Lubbe was aan het kampe...

Lachen met safarigangers

Veel safarilodges hebben een grote eettafel zodat alle gasten gezellig bij elkaar zitten. ’s Avonds bij het kampvuur vertelt iedereen over zijn ervaringen van die dag. De leeuw die een impala aan het verorberen was. Of een luipaard in een boom. Prachtige verhalen allemaal. Maar de leukste safariverh...

Veel safarilodges hebben een grote eettafel zodat alle gasten gezellig bij elkaar zitten. ’s Avonds bij het kampvuur vertelt iedereen over zijn ervari...

De mooiste geheime plekken van de Kalahari

Een roadtrip door de enorme Kalahariwoestijn in Botswana en Zuid-Afrika, vol fascinerende ontmoetingen met Bosjesmannen en wilde dieren, is een ervaring voor het leven. Een aantal bijzondere ecolodges dragen daar een steentje aan bij.

Een roadtrip door de enorme Kalahariwoestijn in Botswana en Zuid-Afrika, vol fascinerende ontmoetingen met Bosjesmannen en wilde dieren, is een ervari...