Noord Benin reisblogs

wildlife en autopech

jeannette was er (tot 12 jan 2010) Gepost op 26 jan 1013 reacties

2-1-2010
Vandaag hebben we een lange route te gaan naar het Pendjari Wildlife reservaat. Het eerste deel voert door droge landschappen met stoffige dorpjes met lemen hutjes. Onderweg stoppen we bij een waterval en bij een brug waar vrouwen de was doen. De proefmonsters bodylotion vinden weer gretig aftrek bij de dames die ons wel interessant vinden.
De laatste 100 km naar het hotel aan de noordkant van het park is onbewoonde wildernis waar je de auto niet uit mag omdat hier al leeuwen voor komen. We doen bij avondlicht nog een game drive: we zien verschillende soorten antilopen zoals de horse antilope, zo groot als een paard en nooit eerder gezien of van gehoord. Verder zien we veel olifanten, mooie blauwe vogels, krokodillen, nijlpaarden en baboons. Helaas zien we geen leeuwen. Andere mensen uit het Campement Pendjari hadden zee wel gezien en ook buffels. De volgende ochtend weer vroeg gamedriven. We zien nu ook een Zadelbekooievaar en hippo's. Na het ontbijt in het uitstekende campement rijden we de 100 km terug naar de bewoonde wereld.
Onderweg krijgt de auto wat probleempjes, waarschijnlijk door het eindeloze gehobbel. Er tikt iets bij het remsysteem. We rijden door want we gaan naar Taneka village, een bijzonder dorp bestaand uit ronde hutten die tegen de flank van een berg aan liggen. Hier mogen de medicijnman en Chief ontmoeten, een oude vriendelijke man die mij wel als vrouw erbij wil hebben (hij heeft er al een paar).
We mogen uitgebreid fotograferen en onze chauffeur koopt nog een beproefd kruidenmiddeltje voor de maag bij deze oude baas. In de rest van het dorp willen mensen niet gefotografeerd. Ik hoorde later dat de toeristenbussen dit dorp ook aandoen. Het is al bijna donker als we de zeer slechte stuk weg vanaf het dorp terugrijden.We gaan overnachten in Dougou in een goed hotel "du Lac" (Franse eigenaresse) en volgens de Bradt gids w.s. het beste restaurant van Benin.
De volgende ochtend horen we dat de chauffeur de auto naar de garage heeft gebracht en dat het wel "even" kan duren voor dat de auto klaar is. We zitten een eind buiten de stad en er is hier niks te beleven. Zelfs bij het tegenover gelegen meer kun je niet komen. Toch maken we hier misschien wel de meeste foto's van deze reis want we zijn gewoon langs de weg gaan zitten en wat je dan aan je voorbij ziet trekken...This is west Africa!
wordt vervolgt

jeannette Positie 48 (36630 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 3987 Blogs: 65 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Horse antilope
blogfoto nr. 2
Pendjari park
blogfoto nr. 3
mensen bij de brug
blogfoto nr. 4
This is west Africa
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Leuk verhaal. Pech is vaak niet alles, maar inderdaad jullie hebben er wat leuks van gemaakt.

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

pech kan idd best leuk zijn, verplicht pas op de plaats en relaxen!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Zo kun je natuurlijk ook met "pech" omgaan, er gewoon het beste van maken en lekker genieten!

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

wat een ontzettend leuke blog om te lezen! dat zijn de mooiste ommenten gewoon maarl angs de weg gaan zitten en observeren!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Begrijp nu je profielfoto pas, Jeannette! Een heerlijk reisverhaal, hoor.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.