Noord Benin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Benin image

Natitingou

Noord Benin
Benin
Jeannette

Natitingou

In noord Togo gaan we de grens over met Benin. De formaliteiten verlopen zeer soepel.
Net over de grens eten we wat in een plaatsje. Er is alleen porridge (maismeel in water gekookt) te krijgen met een uiensaus en Tilapia vis die hier in de rivier zit.
Het landschap is heel droog en stoffig maar in de regentijd kan het hier aardig te keer gaan horen we, zoals een brug die is weggelagen door de wilde rivier.
Een mooie Afrikaanse dame komt vriendelijk vragen of wij soms naar Natitingou. moeten en of ze mag meerijden. Natuurlijk want we hebben een plek over in de auto en vervoer vinden hier is lastig of heel duur. Op de achterbank heb ik een leuk handen voeten gesprek met haar en verwisselen sommige eigendommen van eigenaar.
Onderweg stoppen we bij een kleine kleurrijke markt met o.a. Peul, hele kleurrijke dames, die best op de foto willen. Ook de kinderen zijn erg geïnteresseerd in ons en vragen of ze op de foto mogen.
Ook hier in het landschap kleine kasteeltjes de tata's (zie Togo blog).
In N. gaan we naar hotel "Tata Somba", met zwembad, dat is wel even lekker na deze stoffige dagen.
Omdat het oudejaar avond gaan we luxe uit eten met onze chauffeur in een hotel/restaurant genaamd Bourgogne, je raadt het al, van een Franse eigenaresse.(volgens mij beginnen veel alleenstaande oudere Franse dames een hotel in Benin;-). Het eten is het lekkerste en duurste van deze reis. De klok van 12 uur halen we niet deze avond. Vuurwerk is er niet dus we slapen lekker.
De volgende ochtend gaan we een eind rijden in de omgeving: een waterval waar ze bezig zijn met het bouwen van hutjes voor toeristen. We ontmoeten verderop een prachtige Peul familie die de was doet in de rivier. Ze vinden het prima dat we een uitgebreide foto sessie doen en ik geef de kinderen wat speelgoed en de dames toiletzeep en lotion. Dit roept altijd weer leuke reacties op van gesnuffel en gelach.
'S middags bezoeken we nog het museum in een oud koloniaal gebouw, waar je een collectie oude muziekinstrumenten en een aantal miniaturen van 5 verschillende.soorten tata's kan zien. Daarna nog lekker met een colaatje langs de straat gezeten mensen kijken en fotograferen, altijd een succes hier: met z'n vijven op 1 brommer en een jongen van zo'n jaar of 18 in een bijzondere uitdossing die muziek maakt en zingt. We horen dat hij besneden gaat worden en dat dit een soort ontgroening voor hem is.
Morgen gaan we naar Penjari, het wildlife park in het noorden.
Wordt vervolgd.

Foto's

8afd4.jpg
8afd4.jpg
Jeannette
4d99f.jpg
4d99f.jpg
Jeannette
971d4.jpg
971d4.jpg
Jeannette