Kustgebied

afscheid

jeannette was hier op 2010-01-11 Gepost op: 2010-02-18 6 reacties.
10-1 Tegen de avond, na het Voodoofestival rijden we nog een eind langs de zee. We passeren vissersnederzettingen en af en toe een resort voor toeristen. We komen ook langs het huis en de voodootempel van Maurice Bokpe, van het boek "de bruid van Benin", die hier een behoorlijk landgoed heeft. Onze chauffeur zegt dat hij bekend staat als een charlatan en inmiddels gescheiden van zijn Duitse vrouw. Onderweg kopen we een koksnoot rechtstreeks van de boom en drinken het verse sap en eten het zachte vruchtvlees. 11-1 Vandaag rijden we via kleine dorpjes die onze chauffeur kent. Het eerste ligt aan een meer met een oever van kokospalmen. Hier wordt het mineraalwater dat alle toeristen drinken gewonnen uit de bodem. Daarna een dorpje van een bevriende voodoopriester. Helaas is hij zelf afwezig maar maken we kennis met zijn zeer vriendelijke familie. Ook vinden we hier weer veel kenmerken van de voodoo zoals fetishen aan de huizen. We moeten de zelfgestookte jenever proeven maar die is natuurlijk veel te sterk voor ons. Daarna rijden we naar hotel Avela in Grand Popo: het ligt een eindje van het dorp maar het is prachtig gelegen aan het strand en het heeft een mooi zwembad. Ook de huisjes zijn uitstekend (op de lawaaierige airco na) net als het eten. 'S avonds lopen we naar het strand met de enorme golven en kunnen een prachtige zonsondergang fotograferen. 12-1 Vanmorgen doen we een excursie naar een zeeschildpadden opvang. Hier worden de eieren van de groene zeeschildpadden uitgebroed en een paar dagen na de geboorte teruggezet in zee. Dit om te voorkomen dat de eieren door anderen gepakt worden. We mogen er zelf een paar terugzetten en het is leuk hoe de kleintjes de zee in gaan. We bezoeken nog het oude koloniale gedeelte van Grand Popo, wat weer een mooi decor vormt voor wat plaatjes. Hierna vertrekken we richting grens van Togo om naar het vliegveld te gaan. Bij de grens is een enorme handel in het niemandsland en onze chauffeur weet nog even een paar cd's op de kop te tikken voor mij. In Lome bezoeken we nog de "Grand Marche" waar we boven in het overdekte gedeelte een mooi overzicht hebben over krioelende menigte op de markt. Tenslotte nog een tweede mooie lap batikstof gekocht voor een paar euro (goedkoper dan in Cotonou) als souvenier en op naar het vliegveld.
0
6

Foto's bij dit blog

de zonsondergang
krioelende mensenmassa
de zee schildpadjes
Alle blogs van jeannette
 

6 reactie(s) bij "afscheid"

 • profile image comment

  Met veel plezier je blogs over jullie Benin-reis gelezen! Ik overweeg om in juli of augustus met Ibrahim naar Benin te gaan. Waren er plekken of activiteiten, die er voor jullie met kop en schouder bovenuit staken?

  Door papillonreizen • geplaatst op 2012-05-27 12:54:59
 • profile image comment

  jammer dat het voorbij is, maar erg leuk om te lezen!

  Door mama-afrika • geplaatst op 2010-02-19 23:02:31
 • profile image comment

  Blijft een bijzonder land (bijzondere landen). Dank voor je dagboek, vond het apart om te lezen. Heb wel iets met west-Afrika omdat ik met veel van hen heb gewerkt. Mooi volk. Waar ik benieuwd naar ben is wat jou, nu je al even terug bent, het meest heeft verbaasd en wat je het meest heeft teleurgesteld?

  Door TravelGoom • geplaatst op 2010-02-19 14:57:31
 • profile image comment

  Leuk verslag van jullie dagen in Benin!

  Door GrietBuis • geplaatst op 2010-02-18 19:02:24
 • profile image comment

  Het was leuk om mee te lezen, wat jullie allemaal hebben gedaan, nu maar weer de volgende reis.

  Door Jelle51 • geplaatst op 2010-02-18 18:59:46
 • profile image comment

  Dat klinkt weer als uiterst aangename en afwisselende dagen!! Wat goed dat je daar ook al iets aan het behoud van de schildpadden doen. Zie je gelukkig steeds meer (in Bali hebben we net zoiets bezocht!). Erg leuk, en goed geschreven, verhaal weer!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2010-02-18 18:50:38

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.