Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Venetië van Afrika - Ganvié

Kustgebied,
Benin


Ten noorden van Cotonou de belangrijkste en grootste stad van Benin ligt het Lac Nokoué. In dit meer zijn diverse dorpjes, die alleen per boot bereikt kunnen worden. De bekendst van deze dorpen/ stadjes is Ganvié. Deze plaats wordt ook wel eens het Venetië van Afrika genoemd.

We zijn met een motorsloep naar dit stadje gevaren. Het plaatsje ligt echt ver in niemandsland. De eerste bewoners zouden hier naar toe gevlucht zijn toen ze vervolgd werden. Vooral vis is één van de belangrijkste middelen van bestaan.

Het plaatsje bestaat grotendeels uit water. Veel huizen staan op palen, Hier en daar is er een klein eilandje. Wegen zijn er niet en alles gebeurt met de boot.

Op de foto varen we een soort waterdorpsplein op. Het is er markt en voor de huizen liggen allemaal boten met handelswaar. De bestuurders/ verkopers zijn bijna allemaal vrouwen met een enorme rieten hoed op.

Het is een mooie, bijzondere en kleurrijke plek. De bewoners zijn helaas niet atijd even vriendelijk en willen soms niet op de foto.