Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kustgebied image

festival Ouidah

Kustgebied
Benin
Jeannette

festival Ouidah

9-1
Dezelfde middag rijden we nog over de slaven route van Allada naar Ouidah. Deze onverharde weg van ruim 30 km werd vroeger gebruikt door de slaven op weg naar het transport aan zee.
In Ouidah aangekomen bezoeken we het museum van de slavernij dat gehuisvest is in een mooi koloniaal pand. Daarna naar de Pythontempel en het heilige bos, de geijkte dingen die de toeristen hier doen.
We overnachten in een hotel aan zee (let wel je kunt hier nergens in zee zwemmen, veel te gevaarlijk) met zwembad. Het is op loopafstand van het grote terrein aan zee waar morgen het Voodoofestival wordt gevierd.
10-1
Vandaag gaat het gebeuren. Om 10.00 uur is er nog niet veel te doen. We lopen wat rond en maken een paar foto's. Dan komen er een paar mannetjes op ons af die zeggen dat wij niet mogen fotograferen! Ik wordt een beetje boos want hoe kan hij dat bepalen. Hij heeft het over een pas die we moeten kopen voor 10.000 cfa per persoon (15 euro pp). Wij weten hier niks van en het staat ook nergens aangekondigd. We lopen door en dan weer een paar andere jongens die roepen dat we een stafkaart moeten kopen. Paul koopt hem dan maar maar de sfeer wordt door deze lui vervelend beïnvloed. Later horen we dat dit het tweede jaar is dat toeristen moeten betalen om te fotograferen en de handhaving hiervan gaat op z'n zachtst gezegd nogal on-professioneel.
Het is ook nog best lastig om foto's te maken want er wordt veel gedrongen en er lopen hier veel toeristen.
Afijn het festival zelf is kleurrijk met veel dans en trance. Ook hier was de koning er maar bleef veel korter (wij hebben hem net gemist.) De Voodoo voelde hier wat harder, Mensen in trance die om zich heen gaan maaien en mensen die zichzelf snijden of de kop van een kip bijten, niks voor mij.
Leuk is het bij de groep oudere vrouwen waar ik bij zit. Ze komen uit het zelfde dorp en er gaan koekjes en drank rond en er wordt gezongen en gedanst.
Daarna gaan we zwemmen in ons zoutwaterzwembad van het hotel Auberge de la diaspora.
wordt vervolgd.

Foto's

bdd83.jpg
bdd83.jpg
Jeannette
cfaa5.jpg
cfaa5.jpg
Jeannette