Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kustgebied image

Porto Novo en Ganvie

Kustgebied
Benin
Jeannette

Porto Novo en Ganvie

6-1 Geslapen in het Songhaicentre een soort campus bij een groot onderzoekscentrum op landbouwgebied. Er logeren ook volunteers die hier geschoold worden en daarna uitgezonden naar dorpjes op het platteland. We praten met een de Amerikaanse jonge vrouw die hier voor 2 jaar de bush in gaat!
De volgende ochtend verkennen Porto Novo. Het etnografisch museum dat onderverdeeld is in geboorte, leven en dood is boeiend maar snikheet.
Daarna naar de markt. de mensen willen niet gefotografeerd worden en zelfs als ik een moskee wil fotograferen komt er iemand boos op me af. Het is hier duidelijk minder vriendelijk dat in de noordelijker streken.
We rijden met de auto naar Adjara, dat bekend staat vanwege de handmatige fabricage van trommels. We kunnen zien dat uit een boomstam een tamtam gemaakt wordt. Op de terugweg nog langs een fetisj apotheek waar allerlei geheimzinnige kruidendrankjes worden verkocht voor hernia tot aan bescherming tegen slechte geesten in huis.
De volgende dag gaan we naar het huis van de chauffeur en luieren we wat met een baobabsapje. Na de middag gaan we naar Ganvie, het dorp op palen waar alle verplaatsingen via het water verlopen. We huren een gemotoriseerde boot voor ruim een uur voor omgerekend 15 euro. Het is een schilderachtig geheel en het is prachtig alle activiteit op het water te zien. Ook hier zijn de mensen niet dol op gefotografeerd worden en meestal wenden ze hun hoofd af.
Bij de aanlegsteigers (zie foto homepage) is het een drukte van belang en ook weer een kleurige markt. In een zijstraat bezoeken we nog een fetisj markt.
We slapen deze nacht in het luxe hotel du Lac, met een heel goed restaurant,waar je lekker Libanees kunt eten.

Foto's

3f75e.jpg
3f75e.jpg
Jeannette
b20b4.jpg
b20b4.jpg
Jeannette
b20b4.jpg
b20b4.jpg
Jeannette
b247e.jpg
b247e.jpg
Jeannette
b247e.jpg
b247e.jpg
Jeannette
14e09.jpg
14e09.jpg
Jeannette
14e09.jpg
14e09.jpg
Jeannette

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.