Centraal Benin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal Benin image

paleizen, offeren en de markt

Centraal Benin
Benin
Jeannette

paleizen, offeren en de markt

vervolg: Na vele uren wachten en foto's maken langs de weg kunnen we om half 4 dan eindelijk vertrekken. We moeten nog 300 km rijden maar gelukkig over een goede weg. We gaan ook nog aan bij de heiligste Voodoo plek Danokil van het land in Savalou.
Deze plek staat bekend om zijn weldaden. Je kunt hier een wens doen en olie gemengd met bloed over de offerplek gooien. Als je wens uitkomt moet je hier terugkeren en een offer (bv een geit) brengen. Onze chauffeur (zie tip) als echte voodooman doet dit natuurlijk.
Het laatste stuk moeten we in het donker rijden, best wel eng met al die brommers zonder licht en ik ben opgelucht als we in het Sun City hotel van Abomey arriveren.
Ook hier weer zijn we bijna de enige gasten.
De volgende ochtend bezoeken we het voormalige paleis van de koning dat nu een museum is. Het is een wat kaal gebouw, niet zoals ik me een paleis voorstel.
Je kunt er o.a. allerlei attributen van de koning zien en de kleding die hij droeg.
Buiten zitten wat kunstnijverheid ateliers en bij de bronsgieterij kopen we een klein beeldje als souvenir.
Daarna weer verder richting Ketou, hier bezoeken we ook weer een verlaten paleis met mooie bewerkte en beschilderde pilaren en de zgn. magische deur die zich volgens de reisbeschrijving zichzelf opent en sluit.... Ik heb het niet kunnen constateren.
Dan weer verder de weg vlak langs de grens met Nigeria. Veel illegale benzinehandel hier: brommers helemaal volgeladen met jerrycans benzine, rijdende bommen noemt onze chauffeur ze.
Even verder doet de chauffeur navraag of hier nog een markt is, en die is er inderdaad even een zijweggetje in. Dit is weer een hele bijzondere markt waar de mensen nooit toeristen zijn en wij de bezienswaardigheid zijn. Na wat aankopen zoals gefrituurde cassaveballetjes met pittige tomatenpepersaus ontdooien de mensen en kunnen we leuke foto's schieten.
Tegen de avond komen we aan in het Songhai centrum in Porto Novo
wordt vervolgt.

Foto's

70c95.jpg
70c95.jpg
Jeannette
5dc1f.jpg
5dc1f.jpg
Jeannette
2fd5d.jpg
2fd5d.jpg
Jeannette