Heb jij de Topfoto van de Week gemaakt? image
Lkoedam

Heb jij de Topfoto van de Week gemaakt?

De Columbus Communityleden zijn weer in alle uithoeken van de wereld geweest en hebben hun avonturen prachtig vastgelegd. Van een bijzonder ritueel tot prachtige uitzichten, dit zijn de mooiste foto’s van afgelopen week. Welke spreekt jou het meeste aan?  

De Topfoto van de Week is deze week gemaakt door Dianadm. Gefelicteerd met deze prachtige actiefoto. De vrolijkheid spat er vanaf, iets wat je niet verwacht bij een vodoo-festival. Wat moet het indrukwekkend zijn om zo'n traditie eens in het echt te mogen meemaken. 

Diana over het verhaal achter de foto: 'Ieder jaar op 10 januari komen in Ouidah hoogpriesters en andere voodoo-aanhangers bijeen om het voodoo-festival te vieren. Het festival vindt plaats op het  strand bij Ouidah, wat het eindpunt van de slavenroute was. Hier werden slaven uit het hele land heengebracht om verscheept te worden naar de Nieuwe Wereld. Dit wordt eens per jaar herdacht met toespraken en optredens, maar de nadruk ligt toch vooral op het positieve. Het is feest!

Voordat het officiële gedeelte plaats vindt, wordt er al volop gedanst. De vrolijkheid spat er vanaf, maar dit is slechts een voorproefje, een soort warming up voordat het echte feest in alle hevigheid losbarst. Dan krijgt de dans een andere lading. Veel dansers raken in trance door het ritme van de drums. Hèt moment dat Heviosso, de god van de donder en de bliksem, het lichaam binnentreedt en voor zoveel energie zorgt, dat de dansers er weer een heel jaar tegenaan kunnen.'


Warming-up voor het echte werk. (Foto: Communitylid Dianadm)

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere mooie foto's met goede tips deze week gepost; kijk snel in de slideshow welke dit zijn.

Van onze community

Daar waar de absolute stilte heerst
Daar waar de absolute stilte heerst
Sor Spitsbergen NP
Dalix
Shell money
Shell money
New Britain
Esthers
Kiekkaaste
Kiekkaaste
Groningen
Jeanique
De vulkanen van Chili
De vulkanen van Chili
Lake District
Dalix
De kristallen schitteren in White Sands NP
De kristallen schitteren in White Sands NP
New Mexico
Willemien
Slapen boven het water.
Slapen boven het water.
Inle Lake
E.J.


Wil jij ook jouw foto voorbij zien komen op de Columbus site? Word dan lid van onze Columbus Travel Community! Als lid kun je al jouw foto's delen met ons en andere leden. Lid worden kan hier.