Chott Ech Chergui beste reistijd

Het weer in Chott Ech Chergui

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Chott Ech Chergui te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Chott Ech Chergui? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Chott Ech Chergui

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Chott Ech Chergui:


 

De beste reistijd voor Chott Ech Chergui is april, mei, september en oktober. Tijdens de lange, droge zomers loopt de temperatuur in de Algerijnse Sahara op tot 50°C. Van januari t/m april volgt een periode van relatieve afkoeling, maar hiermee neemt de kans op zandstormen weer toe. Aan de kust is de temperatuur een stuk aangenamer, maar daar loop je van december t/m februari kans op regen. Voor Chott Ech Chergui geldt een (gedeeltelijk) negatief reisadvies (november 2009).


Reisadvies Chott Ech Chergui: is Chott Ech Chergui veilig? 

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
22 februari El am Heijr (Nieuwjaar), 2 mei Viering voor de Profeet, 5 juli Onafhankelijkheidsdag, 1 november Dag van de Revolutie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Chott Ech Chergui

Laat kaart zien