Algerije Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Algiers geregeerd door apen

Gepubliceerd: 30 sep 2009
1

Een groep wilde apen lijkt het voor het zeggen te hebben in Algiers. De gehele binnenstad heeft last van de dieren. Het probleem blijkt niet gemakkelijk opgelost te kunnen worden.

De apen zijn in het stadscentrum van Algiers beland. Tot nu is nog niet bekend waar de apen vandaan komen. Omdat de dieren nogal agressief gedrag vertonen, verjagen ze de bewoners, die inmiddels doodsbang zijn.

Een aantal mensen is al aangevallen door de apen. Een kind en een baby zijn zo flink gebeten, dat ze naar het ziekenhuis moesten.

De eigenaren van de kraampjes op de markt worden er helemaal gek van. Met name de fruit- en groenteverkopers ervaren overlast; de wilde dieren plunderen de koopwaar en vernielen de kramen.

Naast het feit dat de apen agressief zijn, gedragen ze zich ook heel provocerend. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat ze zich in de nabijheid van speelplaatsen bevinden.

De autoriteiten weten niet hoe ze het probleem met de apen op kunnen lossen. Ze hopen op professionele hulp, maar krijgen die op dit moment nog niet. Daarom hebben ze een landelijke oproep gedaan voor 'apenvangers en stoere mannen'.

De enige vreedzame oplossing is dat de beesten gevangen worden. In Algerije is het verboden om apen zomaar dood te schieten.

Tot die tijd hebben de apen vrij spel.

Foto door: janhermens.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

martijnbriet

Door: martijnbriet • Geplaatst op

Afgelopen zomer in Algiers niets van gemerkt...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.