Marowijne en Galibi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hedendaagse kunst en Aucaanse cultuur rond de Cottica rivier

Marowijne en Galibi,
Suriname


Wil je in Suriname een kleinschalige tour doen en kennismaken met de marroncultuur? Vind je het belangrijk dat de opbrengsten van de trip ten goede komen aan de lokale bevolking en goede projecten? En ben je een kunstliefhebber? Dan is een trip naar de Cottica rivier in het Marowijne district een aanrader! Tijdens een 2-daagse tour onder begeleiding van de Surinaamse kunstenaar Ken Doorson staan Aucaanse cultuur en hedendaagse kunst centraal. Het is een afwisselende tour waarbij je zelf ook actief aan de slag kunt. Zo kun je een workshop sieraden maken volgen bij houtsnijwerk kunstenaar Oscar Adogo en een bijdrage leveren aan de openbare installatie ‘Faaka Tiki’ van Marcel Pinas. Verder staat op het programma: een boottocht over de Cottica rivier met een bezoek aan Aucaanse dorpen, een kijkje bij Tembe Art Studio (een unieke kunstschool voor de jeugd, [url="http://www.tembeartstudio.org" target="_blank"]www.tembeartstudio.org[/url]) in Moengo, een bezoek aan het Moiwana Monument en het Contemporary Art Museum Moengo, en een route door het Marowijne Art Park waar objecten staan van Marcel Pinas en verschillende Artists in Residence.
De opbrengst van de trip komt ten goede aan de kunstprojecten in Moengo en de Tembe Art Studio en de uitvoer van de trip wordt zoveel mogelijk verzorgd door de lokale bevolking.
Meer informatie op: [url="http://www.kendoorson.com" target="_blank"]www.kendoorson.com[/url] / [url="http://www.waterproofsuriname.com" target="_blank"]www.waterproofsuriname.com[/url]