Login Reporter
Meld je aan
Search Country

Jungle reistips

Prachtige korjaaltocht naar oorsprong Surinamerivier, diep in het binnenland

 | Gepost op: 15 jul 2012
  | Waardering

Om het noordelijkste deel van de Amazone in te trekken, hoef je geen binnenlandse vlucht te boeken. Zes uur 's ochtends is een goed tijdstip om in de Saramaccastraat (Paramaribo) een zitplaats in 1 van de particuliere busjes te huren. Hiermee reis je voor een klein bedrag richting heb binnenland. Aangekomen in Atjoni, stap je over in een korjaal. Hiermee reis je niet veel comfortabeler dan iemand die dit 200 jaar geleden deed. Al in 1830 werden ze gebuikt om de rivier te bevoeren en handel te drijven op de plantages. Gedurende de uren op de houten zitting van de korjaal, trekken de oerwoudmuren zich met een overweldigende plantengroei aan je voorbij. Je kunt bij een aantal dorpen aan wal gaan en overnachten bij de Marrons, de afstammelingen van de weggelopen Afrikaanse slaven. Vlieg vanuit Djumu terug (van te voren reserveren). Het zien van de Surinamerivier - de donkerbruine levensader die dwars door het regenwoud kronkelt - vanuit de lucht is een onvergetelijke ervaring.
Wereldteam |  Positie 3560 (43 p.) |  Lid sinds 08 mei 2012 |  Foto's: 2 |  Tips: 2 |  Blogs: 2 |  Fans: 0
Jouw waardering
 
 
 
 
Door: Wereldteam • Geplaatst op 16 dec 2012 19:35 uur
Het is echt heel eenvoudig en je kunt zo ver het binnenland ingaan als jezelf wilt. Heb je echt geen reisbureau voor nodig. Laat maar weten als je meer wilt weten.
Door: jhvalk • Geplaatst op 04 dec 2012 13:11 uur
Goede tip! Wij gaan volgend jaar naar Suriname, ik had al op de kaart gekeken tot hoever we met een auto zouden kunnen komen, om dan verder te gaan met een korjaal. Dit klinkt goed!
          _______________________________________

Reisaanbiedingen Suriname

 

OutSight Travel

 

Galibi: zeeschildpadden-avontuur

Je reist vanuit Paramaribo per bus naar het plaatsje Albina, daar stap je op de boot naar de monding van de Marowijne-rivier. Vanuit een traditioneel indiaans dorpje maak je de schildpadden-excursie (feb-sept). Bekijk aanbieding
2 dagen Vanaf
€ 199

_______________________________________

Fly-drive: Nieuw-Nickerie en de Surinamerivier

Je vertrekt per huurauto vanuit Paramaribo naar Nieuw Nickerie en maakt kennis met het westen van Suriname en het Overbridge River Resort in het oerwoud van Suriname! Bekijk aanbieding
4 dagen Vanaf
€ 315

_______________________________________

De jungle van Awarradam

Een wandeling door verschillende traditionele dorpen, mooie vaartochten, lokale zang en dans en een bijzondere boswandeling maken je verblijf onvergetelijk! Bekijk aanbieding       
5 dagen Vanaf
€ 589

_______________________________________

Hoogtepunten van Suriname

Complete rondreis langs alle hoogtepunten van Suriname. Je verblijft in Paramaribo, rijdt naar Nieuw-Nickerie in het westen en je verblijft in de jungle van Awarradam.  
Bekijk aanbieding
15 dagen Vanaf
€ 1.338

_______________________________________

Jungle-expeditie via Coban naar Flores

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Vanuit Antigua reis je per shuttle bus naar Coban in centraal Guatemala. In Semuc Champey zullen watervallen, grotten, en kristalheldere waterbronnen grote indruk op je maken!
Bekijk aanbieding
3 dagen Vanaf
€ 185

_______________________________________

 

 

 

Vliegtickets

Boek hier je vliegticket. Abonnees krijgen korting. Word abonnee.