Jungle foto's & tips

Prachtige korjaaltocht naar oorsprong Surinamerivier, diep in het binnenland

Om het noordelijkste deel van de Amazone in te trekken, hoef je geen binnenlandse vlucht te boeken. Zes uur 's ochtends is een goed tijdstip om in de Saramaccastraat (Paramaribo) een zitplaats in 1 van de particuliere busjes te huren. Hiermee reis je voor een klein bedrag richting heb binnenland. Aangekomen in Atjoni, stap je over in een korjaal. Hiermee reis je niet veel comfortabeler dan iemand die dit 200 jaar geleden deed. Al in 1830 werden ze gebuikt om de rivier te bevoeren en handel te drijven op de plantages. Gedurende de uren op de houten zitting van de korjaal, trekken de oerwoudmuren zich met een overweldigende plantengroei aan je voorbij. Je kunt bij een aantal dorpen aan wal gaan en overnachten bij de Marrons, de afstammelingen van de weggelopen Afrikaanse slaven. Vlieg vanuit Djumu terug (van te voren reserveren). Het zien van de Surinamerivier - de donkerbruine levensader die dwars door het regenwoud kronkelt - vanuit de lucht is een onvergetelijke ervaring.

Info over deze foto met tip

  • Reisreporter Wereldteam
  • Aantal keer bekeken 25
  • Geplaatst op 15 jul 2012
  • Land Suriname
  • Stad/Regio Jungle
  • Categorie Bijzondere locatie
deel dit artikel met je vrienden:
Meer foto's & tips van deze gebruiker

Diep in het binnenland van Suriname ben ik op bezoek bij een prachtige oude Marron dame. Zij geeft mij een geneeskrachtig kruidenbad, ik heb de heerlijke geu...

>>

Rijstterrassen, Batad. Na een mooie wandeling van een paar uur sta je met je voeten aan de rand van deze prachtige vallei. Zie ook: tips.

>>

Vanuit Banaue op het noordelijke eiland van de Filipijnen, mag je een trip naar de mooiste rijstterrassen van de Filipijnen niet missen. Na een hobbelige weg...

>>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Reacties bij foto met tip "Prachtige korjaaltocht naar oorsprong Surinamerivier, diep in het binnenland"

RicardoKleijn

Door: RicardoKleijn • Geplaatst op

Hee ! Graag hoor ik wat meer informatie over Suriname ! Ik wil ook graag het binnenland in ( Korjaal en vliegtuig )
Graag hoor ik meer van je
Ricardo

Wereldteam

Door: Wereldteam • Geplaatst op

Het is echt heel eenvoudig en je kunt zo ver het binnenland ingaan als jezelf wilt. Heb je echt geen reisbureau voor nodig. Laat maar weten als je meer wilt weten.

jhvalk

Door: jhvalk • Geplaatst op

Goede tip! Wij gaan volgend jaar naar Suriname, ik had al op de kaart gekeken tot hoever we met een auto zouden kunnen komen, om dan verder te gaan met een korjaal. Dit klinkt goed!