Login Reporter
Meld je aan
Search Country
Suriname
Suriname
Suriname

Highlights van Suriname

Centraal Suriname Reservaat


Dit gebied is het grootste Natuurreservaat van Suriname en n van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het gebied is een samenvoeging van verschillende parken en beslaat hiermee tien procent van Suriname. Door de grote verscheidenheid aan ecosystemen is er een grote diversiteit aan plant- en diersoorten. Ook bevindt zich hier de hoogste berg van Suriname, de Julianatop.
 


Tafelberg


In het Centraal Suriname Reservaat ligt ook de Tafelberg, een driehoekig, vlak plateau van tien kilometer breed en met zijden van vijftien kilometer. Je kunt hier diverse expedities maken.
 


Oude centrum van Paramaribo


In het historische centrum staat onder andere de Sint Petrus en Paulus Kathedraal, een beschermd gebouw dat vrijwel helemaal uit hout is gemaakt. Hierdoor moet het gebouw veel restauraties ondergaan.
 


Fort Zeelandia


Een voormalige Nederlandse fort dat ontstaan is toen Nederlanders een handelsvestiging bouwden bij het dorp Parmirbo (nu Paramaribo). Fort Zeelandia werd na verschillende aanvallen een kazerne, een gevangenis en inmiddels is het een museum.
 


Watervallen en bergbeklimmen


In de Coppename rivier vind je de Raleighvallen. Dit zijn stroomversnellingen die ontstaan doordat het water zich een weg baant langs de granieten onderlaag. Tevens kun je hier de Voltzberg beklimmen, een granieten rots die prachtig uitzicht biedt. Diverse organisaties verzorgen tochten door dit gebied.
 


Brownsberg Nature Park


Dit park is vooral een paradijs voor vogelspotters. Als je mazzel hebt, zie je erg zeldzame soorten. Als je ze niet ziet, kun je ze alsnog horen.


 

Reisaanbiedingen Suriname

 

OutSight Travel

 

Galibi: zeeschildpadden-avontuur

Je reist vanuit Paramaribo per bus naar het plaatsje Albina, daar stap je op de boot naar de monding van de Marowijne-rivier. Vanuit een traditioneel indiaans dorpje maak je de schildpadden-excursie (feb-sept). Bekijk aanbieding
2 dagen Vanaf
€ 199

_______________________________________

Fly-drive: Nieuw-Nickerie en de Surinamerivier

Je vertrekt per huurauto vanuit Paramaribo naar Nieuw Nickerie en maakt kennis met het westen van Suriname en het Overbridge River Resort in het oerwoud van Suriname! Bekijk aanbieding
4 dagen Vanaf
€ 315

_______________________________________

De jungle van Awarradam

Een wandeling door verschillende traditionele dorpen, mooie vaartochten, lokale zang en dans en een bijzondere boswandeling maken je verblijf onvergetelijk! Bekijk aanbieding       
5 dagen Vanaf
€ 589

_______________________________________

Hoogtepunten van Suriname

Complete rondreis langs alle hoogtepunten van Suriname. Je verblijft in Paramaribo, rijdt naar Nieuw-Nickerie in het westen en je verblijft in de jungle van Awarradam.  
Bekijk aanbieding
15 dagen Vanaf
€ 1.338

_______________________________________

Jungle-expeditie via Coban naar Flores

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Vanuit Antigua reis je per shuttle bus naar Coban in centraal Guatemala. In Semuc Champey zullen watervallen, grotten, en kristalheldere waterbronnen grote indruk op je maken!
Bekijk aanbieding
3 dagen Vanaf
€ 185

_______________________________________