Suriname Artikelen & Blogs

Reisnieuws

40 Star Treks

Gepubliceerd: 15 jun 2012
0

Een geslaagde reis staat voor veel mensen gelijk aan een uitgekiende combinatie van relaxen en fysieke inspanning. Je kiest wat bij je past: wandelingen van een paar uur tot een complete wekenlange trektocht. Je slentert door de parken van New York of bestormt als die-hard hiker de Himalaya. Met deze veertig Star Treks kom je geheid aan je trekken.

Columbus Travel
Columbus TravelFotografie door Keith Ramos

Suriname: Trek de Jungle in

Zonder een bezoek aan de Jungle, of ‘bos’ zoals de locals het noemen, ben je niet echt in Suriname geweest. De mooiste Amazonetocht voert naar de Kasikasima, een granieten gebergte dat zo’n 270 kilometer ten zuiden van Paramaribo ligt. Je vliegt naar de ecolodge in het indianendorpje Palumeu en stapt daar in een korjaal, een kano die uit een boomstam is gehold. In twee dagen tijd en na meerdere stroomversnellingen bereik je de voet van het 718 meter hoge gebergte. Een junglepad naar een van de toppen (zeven uur heen en terug) vergt een intensieve klim- en wandeltocht waarop je wordt vergezeld door papegaaien en brulapen. Aan de top wacht een waanzinnig uitzicht op de andere pieken van het gebergte en het omringende oerwoud. Napraten doe je ’s avonds bij het kampvuur. (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 34

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Suriname artikelen
Interview
Maurice Lede: ‘Iedere Nederlander moet eens naar Suriname’

27 jan 2017, De half-Surinaamse Maurice Lede mag sinds kort als presentator voor 3 op Reis op pad. Zijn eerste twee reizen heeft hij al achter de rug en hij heeft ook nog een aantal avonturen op het programma staan. Daarover vertelt hij meer in onze Reisbucket...

0
Reisnieuws
Ultieme bestemmingen voor doorgewinterde reizigers

14 jul 2016, Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel moois, bijzonders en spectaculairs te beleven op de aarde. Heb jij de volgende mooie en unieke be...

0
Reisnieuws
Door: Emily Gohres
Zika-virus breidt uit. Wel of niet naar Latijns-Amerika

29 jan 2016, Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; Zuid- en Midden-Amerika kampt met een epidemie van het zika-virus. Wij vertellen je wat je moet weten als je van plan was naar deze werelddelen te reizen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.