Machu Picchu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Loop eens de 'verkeerde' richting uit - Geweldig uitzicht!

Machu Picchu,
Peru


Deze tip was nooit ontstaan als ik en mijn reisgenoot niet fout waren gelopen die mistige ochtend bij Machu Picchu. Nadat we de eerste bus naar boven hadden genomen besloten we snel richting 'de stad' te lopen om de hordes toeristen voor te zijn. De rest zouden we op de terugweg wel op ons gemak zien.

Kijkend op ons plattegrondje dachten we de juiste route te lopen, we liepen en liepen, vonden het al vreemd dat we niemand tegenkwamen verder maar goed, zal wel. Lekker rustig. De klim was pittig en steil, maar na verhalen van diverse vrienden die er al waren geweest vond ik dit ook niet vreemd. 'Je bent constant aan het puffen en buiten adem lopend op Machu Picchu." Juist ja. Dat soort dingen. Goed, na zeker n uurtje klimmen, lopend in de wolken was het voor ons wel duidelijk dat we er zo niet gingen komen. Even uitrusten dan maar en dan terug. Maar toen kwam de zon door en gingen de wolken langzaam opzij. En daar verscheen een prachtig uitzicht! Spijt hadden we dus zeker niet na dit onverwachtse cadeautje!

Nu heb ik dus even uitgezocht waar we gelopen hebben en als je op het kaartje op de [url="http://www.machupicchu.org/images/machu-picchu.gif" target="_blank"]link[/url] kijkt is het de linkse weg, waar staat: trail to Intipunku. Loop deze weg en je wordt beloond met [url="http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/peru/machu_picchu/reisreporter/fotos/350328.html" target="_blank"]dit[/url] prachtige uitzicht!