Machu Picchu Artikelen & Blogs

Reisnieuws

3 alternatieven voor Machu Picchu

Gepubliceerd: 25 okt 2011
0

De Machu Picchu in Peru werd afgelopen juli in het zonnetje gezet vanwege zijn honderdjarige bestaan. Of beter gezegd: zijn honderdjarige ontdekking. Want precies honderd jaar geleden ontdekte Hiram Bingham dit culturele wonder in de Andes van Peru. Sindsdien is het één van de meestbezochte attracties ter wereld en stroomt het over van de toeristen. Maar de Machu Picchu is niet het enige wonder dat het Andesgebergte rijk is. Columbus selecteerde drie waardige alternatieven.

 

1. Choquequirao

Choquequirao is in principe hetzelfde als Machu Picchu, maar dan zonder de menigtes. Het heeft dezelfde terrasachtige stenen met hetzelfde smaragduitzicht op de bergen, maar krijgt slechts 1% van de bezoekers van Machu Picchu. Wellicht is dat aantal sinds de laatste meting iets gestegen, daar UNESCO een limiet van 2.500 mensen op het aantal bezoekers van de Machu Picchu legde. Toch is nog steeds niet drukbezocht, omdat het niet heel gemakkelijk is om er te komen. Er zijn geen spoorlijnen, dus je moet hiken naar de plek, wat ongeveer vier dagen in beslag neemt. Het beste is om een gids in te huren, want Choquequirao is lastig te vinden als je de weg niet weet.

 

 

2. Llactapata

Afgezien van het feit dat Llactapata een pareltje om te zien is, biedt het ook het beste uitzicht op de Machu Picchu. De tempel reikt namelijk bijna drieduizend meter hoog tot in de wolken. Je hebt dan een prachtig zicht op de Machu Picchu, dat aan de andere kant van de vallei ligt. Je komt er door vanaf het Poroy station dezelfde trein te nemen als naar Machu Picchu en over te stappen naar Hidroeléctrica. Vanuit daar is het nog maar een half uurtje lopen naar Llactapata.

 

 

 


 

 

3. Vitcos

De ruïnes van Vitcos zijn het in principe al waard om de tocht ernaartoe te maken, maar de Yurac Rumi, ook wel bekend als White Rock, maakt het pas echt memorabel. De steen is ruim zeven meter hoog en vijftien meter lang en bedekt met mysterieuze, ingewikkelde gravures. Vitcos is zo ver verwijderd van de gebaande paden, dat er geen algemene tour beschikbaar is. Je kunt het beste een auto met chauffeur huren in Cuzco. Laat hem naar het zeven uur verderop liggende Huancacalle rijden. Vanuit Huancacalle is het nog een klim van vier uur naar Vitcos, maar dan heb je ook wat!


Hoofdbeeld door: Sjakiez.reisreporter.nl

 

 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Handige Tips
Deze fouten maak je nooit meer bij Machu Picchu

04 okt 2016, Wanneer je Machu Picchu, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden ter wereld, bezoekt, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de volgende 7 tips.

0
Bizar
Door: Kas Nortier
Deze bestemmingen gaan deze zomer op slot voor reizigers

10 jun 2016, Oei, volgend jaar vervalt de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken op deze aarde te bezoeken. Thailand heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het toeristische Koh Tachai op de Andaman Eilanden gesloten wordt voor toerisme.

2
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.