Cusco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cusco image

Cusco

Cusco
Peru
MrCactus

Nog ruim een week

Huaraz is helaas alweer voorbij. Wat een mooie omgeving op te wandelen en excursies te maken. Zijn naar Chavin geweest. Gingen soor de hoogste tunnel van de wereld (4500 m). Chavin was aardig om te zien, maar het was jammer dat alle beelden nu in musea staan en niet meer op de plek zelf. Verder een wandeltocht gemaakt naar Lago Churup (4450 m). Helaas hebben we het net niet gehaald (kwamen 200 m te kort), maar er trokken donkere wolken om ons heen en het begon te onweren. Het was maar goed dat we teruggingen, want ruim voor Huaraz begon het te regenen en te hagelen, en doorweekt kwamen we in ons hotel aan.
Tot slot de Pastururi-gletsjer gezien. Deze ligt op 5350 m hoogte. Helaas mochten we de gletsjer niet meer op. Dit omdat de gletjee elk jaar 20 meter korter wordt. Maar we mochten wel de gletsjer tot op 3 meter naderen, wat ook erg mooi was.
Vervolgens terug naar Lima om de volgende ochtend direcht weer door te vliegen naar Cuzco. Hier zijn we een dagje naar de ruines en markt van Pisac geweest, en ook een dagje naar Ollatatambo. Vandaag hebben we gemountenbiked op 3600 m hoogte, om Moray (kweektuin van de Inca´s) en Maras (zoutwinning sinds de Inca´s) te bezien. Wat voel je je spieren na 35 km bergje op en bergje af.
Morgen relaxen door Musea te bezoeken en zondag de Incatrail.