Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Geen plek meer op Inca Trail

Gepubliceerd: 15 apr 2008
0

Backpackers met plannen om deze zomer nog een retourtje Inca Trail te boeken, zijn er te laat bij. De vierdaagse wandeltocht naar Machu Picchu is volgeboekt tot eind augustus. Dat zeggen de toeristische diensten van Peru.

De Inca Trail in Peru is zeer populair onder vakantiegangers. Het 45 kilometer lange pad is aangelegd door de Inca's en voert je langs de steile bergen en tropische regenwouden van de Andes, langs de ruïnes van het Inca-tijdperk. Eindpunt is het nieuwe zevende wereldwonder, de stad Machu Picchu.
Sinds 2004 heeft de Peruaanse regering restricties doorgevoerd voor het aantal toeristen dat het pad mag bewandelen. Dit om de natuur en de archeologische bezienswaardigheden op de route te beschermen. Voordat de maatregelen werden ingevoerd, liepen in het hoogseizoen ongeveer tweeduizend toeristen per dag over de Inca Trail.

Tegenwoordig moet je als toerist een vergunning aanvragen om de route te kunnen lopen. Er worden 500 vergunningen per dag uitgegeven. Maar omdat wandelaars deel uit moeten maken van een groep met een gids, kok en dragers, zijn slechts 200 van de vergunningen beschikbaar voor toeristen. Een vergunning voor de Inca Trail kost 56 euro.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Bizar
Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

12 okt 2016, Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. J...

0
Handige Tips
Deze fouten maak je nooit meer bij Machu Picchu

04 okt 2016, Wanneer je Machu Picchu, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden ter wereld, bezoekt, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de volgende 7 tips.

0
Bizar
Door: Kas Nortier
Deze bestemmingen gaan deze zomer op slot voor reizigers

10 jun 2016, Oei, volgend jaar vervalt de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken op deze aarde te bezoeken. Thailand heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het toeristische Koh Tachai op de Andaman Eilanden gesloten wordt voor toerisme.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.