Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Geen plek meer op Inca Trail

Gepubliceerd: 15 apr 2008
0

Backpackers met plannen om deze zomer nog een retourtje Inca Trail te boeken, zijn er te laat bij. De vierdaagse wandeltocht naar Machu Picchu is volgeboekt tot eind augustus. Dat zeggen de toeristische diensten van Peru.

De Inca Trail in Peru is zeer populair onder vakantiegangers. Het 45 kilometer lange pad is aangelegd door de Inca's en voert je langs de steile bergen en tropische regenwouden van de Andes, langs de ruïnes van het Inca-tijdperk. Eindpunt is het nieuwe zevende wereldwonder, de stad Machu Picchu.
Sinds 2004 heeft de Peruaanse regering restricties doorgevoerd voor het aantal toeristen dat het pad mag bewandelen. Dit om de natuur en de archeologische bezienswaardigheden op de route te beschermen. Voordat de maatregelen werden ingevoerd, liepen in het hoogseizoen ongeveer tweeduizend toeristen per dag over de Inca Trail.

Tegenwoordig moet je als toerist een vergunning aanvragen om de route te kunnen lopen. Er worden 500 vergunningen per dag uitgegeven. Maar omdat wandelaars deel uit moeten maken van een groep met een gids, kok en dragers, zijn slechts 200 van de vergunningen beschikbaar voor toeristen. Een vergunning voor de Inca Trail kost 56 euro.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
Niet welkom. 7 plekken die toeristen he-le-maal zat zijn

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Op deze zeven plaatsen zien ...

0
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Nieuwe trend: zandskiën in Peru

02 jan 2017, Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Peru! Gewoon, lekker in je korte broek en T-shirt. Wij verwachten deze trend de komende tijd vake...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.