Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Peru - Inca's voor insiders

Gepubliceerd: 10 aug 2012
1

Het zuiden van Peru is het hart van het oude Incarijk, met enkele van de bekendste cultuurschatten ter wereld, waaronder Machu Picchu en de mysterieuze Nazcalijnen. Maar verrassend veel juweeltjes op dit betoverende stukje aarde blijven onbekend en onberoerd tussen de pieken van de Andes en in de uitgestrekte woestijn aan de kust. Wij helpen je bij het schatgraven!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst en fotografie Beto Adame

Waag je aan de pre-Incakeuken

Er zijn weinig keukens die op duizenden jaren oude tradities kunnen bogen, maar de Peruaanse is er een van. Basisingrediënten in de westerse keuken als aardappels en maïs komen oorspronkelijk uit de Andes, en werden al ver voor het Incatijdperk verbouwd. ‘De oudste gerechten worden zonder limoen, olie of peper gemaakt, op een klein vuur in kleien potten of op hete vulkanische stenen’, zegt Walter Bustamante, die in zijn restaurant Soncollay in Arequipa inheemse tradities eert. ‘Veel Peruanen zijn door de Spaanse kolonisten, die hun eigen kookkunsten met die van de indianen combineerden, glad vergeten wat die tradities zijn, maar de liefde voor de voorouderlijke keuken zit diep verstopt in ons DNA.’

Neem een kijkje in Walters keuken en probeer in ieder geval de ceviche (Peru’s nationale visgerecht, niet zoals gebruikelijk gemarineerd met limoen maar met passievrucht) of de alpaca (kleine lama, gekookt op hoopjes steen). Onderweg in de Andes zul je op veel plekken ook andere pre-Incagerechten als quinoa (een graansoort waar brood of pap van wordt gemaakt) en pachamanca (mix van vlees, groenten en kruiden die op gloeiende stenen in de grond wordt gegaard) kunnen uitproberen. Spoel je maaltje weg met een mate (natuurlijke cocathee) of chicha (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 26

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Bizar
Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

12 okt 2016, Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. J...

0
Handige Tips
Deze fouten maak je nooit meer bij Machu Picchu

04 okt 2016, Wanneer je Machu Picchu, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden ter wereld, bezoekt, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de volgende 7 tips.

0
Bizar
Door: Kas Nortier
Deze bestemmingen gaan deze zomer op slot voor reizigers

10 jun 2016, Oei, volgend jaar vervalt de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken op deze aarde te bezoeken. Thailand heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het toeristische Koh Tachai op de Andaman Eilanden gesloten wordt voor toerisme.

2

Reacties van bezoekers Reageer

jackhermsen

Door: jackhermsen • Geplaatst op

Ik ken het restaurant en je kunt er lekker eten.
Mijn vrouw komt uit Arequipa en wij eten dus regelmatig Peruaans thuis.
Wat wel jammer is dat er weinig aandacht wordt geschonken aan de pre Inca culturen van Peru.
Vorig jaar hebben wij een prachtige rondreis door Noord Peru gemaakt en daar hebben wij genoten van het prachtige landschap,de vriendelijke mensen,het lekkere eten en de interessante geschiedenis.
Wij hebben het museum van de Lord of Sipan gezien,het indrukwekkende fort van Kuelap,Leymebamba,Otuzco, de Moche cultuur in Trujillo,Chavin de Huantar en Caral,de oudste stad van Amerika.
Zeker de moeite waard om daar eens naar toe te gaan.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.