Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

VIDEO: Kind kan de was doen

Gepubliceerd: 11 jun 2009
1

In het La Sagrada kindertehuis in Peru hebben ze een bijzondere manier ontdekt om de vele kilo's vuile kleding van de kinderen te wassen: met de bicilavadora kunnen de kinderen zelf al fietsend hun kleding wassen.

Twee ton vieze kleding
De bici-lavadora (fiets-wasmachine) is ontwikkeld door studenten van de Massachusetts Institute of Technology. Deze studenten zijn gespecialiseerd in het bedenken van simpele oplossingen voor problemen van mensen in derdewereldlanden. Deze oplossing werd met open handen ontvangen door het kindertehuis. De ruim zeshonderd kinderen maken namelijk bijna twee ton kleding per week vies!

Gerecycled
Het innovatieve apparaat is gemaakt van een gerecycled stalen vat waarin de kleding wordt gelegd. De wasmachine heeft versnellingen voor het wassen, spoelen en centrifugeren. Naast Peru wordt het ook gebruikt in Guatemala. De makers verwachten dat het binnenkort ook in andere landen in gebruik wordt genomen. De bicilavadora bespaart namelijk veel water, elektriciteit en tijd.
Bron: Oneworld.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Bizar
Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

12 okt 2016, Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. J...

0
Handige Tips
Deze fouten maak je nooit meer bij Machu Picchu

04 okt 2016, Wanneer je Machu Picchu, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden ter wereld, bezoekt, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de volgende 7 tips.

0
Bizar
Door: Kas Nortier
Deze bestemmingen gaan deze zomer op slot voor reizigers

10 jun 2016, Oei, volgend jaar vervalt de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken op deze aarde te bezoeken. Thailand heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het toeristische Koh Tachai op de Andaman Eilanden gesloten wordt voor toerisme.

2

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

haha dan hoe je ook niet naar de fitness club! slim bedacht.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.