Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

VIDEO: Kind kan de was doen

Gepubliceerd: 11 jun 2009
1

In het La Sagrada kindertehuis in Peru hebben ze een bijzondere manier ontdekt om de vele kilo's vuile kleding van de kinderen te wassen: met de bicilavadora kunnen de kinderen zelf al fietsend hun kleding wassen.

Twee ton vieze kleding
De bici-lavadora (fiets-wasmachine) is ontwikkeld door studenten van de Massachusetts Institute of Technology. Deze studenten zijn gespecialiseerd in het bedenken van simpele oplossingen voor problemen van mensen in derdewereldlanden. Deze oplossing werd met open handen ontvangen door het kindertehuis. De ruim zeshonderd kinderen maken namelijk bijna twee ton kleding per week vies!

Gerecycled
Het innovatieve apparaat is gemaakt van een gerecycled stalen vat waarin de kleding wordt gelegd. De wasmachine heeft versnellingen voor het wassen, spoelen en centrifugeren. Naast Peru wordt het ook gebruikt in Guatemala. De makers verwachten dat het binnenkort ook in andere landen in gebruik wordt genomen. De bicilavadora bespaart namelijk veel water, elektriciteit en tijd.
Bron: Oneworld.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
7 plekken met een toeristenoverschot. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Nieuwe trend: zandskiën in Peru

02 jan 2017, Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Peru! Gewoon, lekker in je korte broek en T-shirt. Wij verwachten deze trend de komende tijd vake...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

haha dan hoe je ook niet naar de fitness club! slim bedacht.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.