Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Protesten in het Amazonegebied

Gepubliceerd: 27 apr 2009
0

In het binnenland van Peru heeft een groep inheemsen de belangrijkste zijrivier van de Amazone geblokkeerd, nadat oliebedrijven en de Peruaanse overheid hun rechten hebben geschonden.

Dit meldt mensenrechtenorganisatie Survival International. De demonstranten hebben met kano's en kabels de Napo Rivier afgesloten zodat schepen van oliebedrijven de rivier niet op kunnen varen. Een aantal schepen, waarvan één van het Engels-Franse bedrijf Perenco, is door de blokkade heen gevaren. Ook is er meerdere keren geschoten op Peruanen die achter de schepen aan gingen.

AIDESEP
Dit soort protestacties komen vaker voor in het Amazonegebied. De demonstranten worden gecoördineerd door de Peruaanse organisatie voor inheemse volken in de Amazone, de AIDESEP. Samen protesteren ze tegen het beleid van de overheid, dat door hen wordt gezien als discriminerend en bedreigend voor hun grondgebied. Ze willen dat de wetten die hun rechten schenden, verboden worden en dat nieuwe reservaten worden geopend voor geïsoleerd levende stammen.

Foto door esthers.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Reisnieuws
7 plekken met een toeristenoverschot. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Nieuwe trend: zandskiën in Peru

02 jan 2017, Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Peru! Gewoon, lekker in je korte broek en T-shirt. Wij verwachten deze trend de komende tijd vake...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.