Peru Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Protesten in het Amazonegebied

Gepubliceerd: 27 apr 2009
0

In het binnenland van Peru heeft een groep inheemsen de belangrijkste zijrivier van de Amazone geblokkeerd, nadat oliebedrijven en de Peruaanse overheid hun rechten hebben geschonden.

Dit meldt mensenrechtenorganisatie Survival International. De demonstranten hebben met kano's en kabels de Napo Rivier afgesloten zodat schepen van oliebedrijven de rivier niet op kunnen varen. Een aantal schepen, waarvan één van het Engels-Franse bedrijf Perenco, is door de blokkade heen gevaren. Ook is er meerdere keren geschoten op Peruanen die achter de schepen aan gingen.

AIDESEP
Dit soort protestacties komen vaker voor in het Amazonegebied. De demonstranten worden gecoördineerd door de Peruaanse organisatie voor inheemse volken in de Amazone, de AIDESEP. Samen protesteren ze tegen het beleid van de overheid, dat door hen wordt gezien als discriminerend en bedreigend voor hun grondgebied. Ze willen dat de wetten die hun rechten schenden, verboden worden en dat nieuwe reservaten worden geopend voor geïsoleerd levende stammen.

Foto door esthers.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Peru artikelen
Bizar
Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

12 okt 2016, Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. J...

0
Handige Tips
Deze fouten maak je nooit meer bij Machu Picchu

04 okt 2016, Wanneer je Machu Picchu, een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden ter wereld, bezoekt, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Daarom is het belangrijk rekening te houden met de volgende 7 tips.

0
Bizar
Door: Kas Nortier
Deze bestemmingen gaan deze zomer op slot voor reizigers

10 jun 2016, Oei, volgend jaar vervalt de mogelijkheid om een aantal prachtige plekken op deze aarde te bezoeken. Thailand heeft bijvoorbeeld al aangekondigd dat het toeristische Koh Tachai op de Andaman Eilanden gesloten wordt voor toerisme.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.