Frans-Guyana bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Frans-Guyana is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Frans-Guyana zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Frans-Guyana, kun je zien waar je het best in Frans-Guyana naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Frans-Guyana als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Duivelseiland

Voor de kust van Frans-Guyana ligt Île du Diable, wat duivelseiland betekent. Het eiland staat vooral bekend om zijn Franse strafkolonie, de condities waren lang niet zo slecht als aan het vasteland, maar toch staat de strafgevangenis symbool voor dit rotsachtige eilandje.

Cayenne

De hoofdstad van Frans-Guyana ligt op het gelijknamige schiereiland tussen de mondingen van de eveneens gelijknamige rivier en de rivier Mabury. De stad heeft een mediterrane uitstraling door de Franse structuur en de smalle straatjes.

Space Center

Weer eens wat anders dan een normaal vliegveld is het ruimtevaartstation French Guiana Space Center. Vanaf dit platform vlakbij Kourou vinden verschillende lanceringen plaats. Het is ook de basis voor het European Space Agency.

Trésor Nature Reserve

Het Trésor reservaat bestaat uit een groot tropisch regenwoud dat in het Kaw-gebied ligt. Ondanks dat het één van de meest toegankelijke natuurparken van Frans-Guyana is, is het nog steeds een hele belevenis om erheen te komen. Het reservaat zelf is alleen te bereiken per boot over de rivier Kaw.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Frans-Guyana voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Frans-Guyana