Galapagos eilanden

Galapagos Cruise deel 2

edithenemer was hier op 2004-08-10 Gepost op: 2009-01-12 1 reacties.

Dag 5 Santa Cruz

Vandaag ontbijten we iets eerder zodat we al om 7 uur voor de deur van het Darwin’s Research Station staan. Daar leren we over hoe de schildpadden leven en overleven op de Galapagos eilanden en hoe de Darwin Foundation daarbij helpt. Daarna eigen tijd op het eiland om even te shoppen. Na de lunch op de boot gaan we weer aan wal om met eeen bus naar de hooglanden van Santa Cruz te gaan waar ingestorte magmakamers bekijken en reuzeschildpadden in het wild. Daarna weer aan boord. ’s nachts varen we naar Rabida.

Dag 6 Rabida/Santiago

Het strand is rood van kleur en in de struiken nestelen pelikanen. We wandelen over het eiland waar weinig bijzonders is te zien. Daarna weer snorkelen. Na de lunch varen we naar Santiago eiland waar het strand zwart is. Na een wandeling over het lava landschap is er mogelijkheid te snorkelen of te voetballen. De crew en bemanning van de verschillende cruiseboten voetballen tegen elkaar. Ik ga snorkelen en zie een reuzewaterschildpad van heel dichtbij. Na het diner aan boord varen we naar Bartalomé.

Dag 7 Bartalomé/Santiago/Daphne

Bartalomé is een klein eiland vlak voor de kust van Santiago. Het staat bekend om zijn bijzondere vorm en de Pinackle Rock, die als een punt omhoog steekt. We klimmen naar het hoogste punt van het eiland van waar we een prachtig uitzicht hebben over de kraters, de twee stranden, de Pinackle Rock en het lava landschap van Santiago. Daarna lopen we naar het zuidstrand waar we pootje badend naar 4 white-tip-haaien kijken die een meter voor onze neus heen en weer zwemmen. Het zijn kleine haaien die geen mensen aanvallen maar toch best spannend. Daarna gaan we snorkelen bij het andere strand. Het is er erg ondiep en dus kun je er prachtig snorkelen. Mooie vissen, koraal en zee-egels. De dighy haalt ons op om langs de kust van Bartalomé pinguins te bekijken. Dit is de meest noordelijke plek op aarde waar pinguins voorkomen. Na een paar pinguins gespot te hebben wordt onze aandacht al snel afgeleid door een enorme school dolfijnen die niet ver uit de kust zwemmen. We varen er zo snel mogelijk heen en iedereen springt het water in om met de dolfijnen te zwemmen. Onze gids zegt dat het heel zeldzaam is om zoveel dolfijnen bij elkaar te zien. Het bootje brengt ons vervolgens naar het lava landschap van Santiago waar we weer een wandeling maken. Weer aan boord varen we naar de Daphne eilanden. Twee kleine onbewoonde eilanden waar we alleen maar omheen kunnen varen. Vervolgens varen we verder naar North Seymour. Onderweg zien we nog een kleine school dolfijnen, wat schildpadden en veel roggen. Na het diner op de boot kaarten we met onze reisgenoten en krijgen we onze good-bye-pie.

Dag 8 North Seymour/Baltra

Op eigen verzoek gaan we extra vroeg ontbijten zodat we nog wat extra tijd hebben op het eiland. North Seymour heeft de enige Fregatvogel-broedplaats die we te zijn krijgen tijdens onze cruise. Om vrouwtjes te trekken blazen de mannetjes hun rode keelzak zo groot mogelijk op. Het is een imposant gezicht. Ook zien we op dit eiland weer de hilarische paringsdans van de blue footed boobies. Daarna brengt de boot ons weer naar Baltra waar een bus ons naar de luchthaven brengt.

0
1
Alle blogs van edithenemer
 

1 reactie(s) bij "Galapagos Cruise deel 2"

  • profile image comment

    Prachtige reisverhalen, leuk om te lezen!

    Door janhermens • geplaatst op 2009-01-12 10:54:50

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.