Ecuador bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Ecuador is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Ecuador zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Ecuador, kun je zien waar je het best in Ecuador naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Ecuador als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Parque Nacional Cotopaxi

In het Cotopaxi NP vind je de Cotopaxi vulkaan, die deels te beklimmen is. In het park kun je afdalen op een mountainbike, paardrijden en wandelen. In Ecuador is Cotopaxi het drukst bezochte park het de vulkaan zelf is de hoogste actieve vulkaan van het land.

Galápagoseilanden

De Galapagos eilanden liggen in de Grote Oceaan en bestaat uit dertien grote eilanden en vele kleine, waar maar vijf van bewoond worden. Letterlijk vertaald heten ze de schildpaddeneilanden, tegenwoordig vind je er alleen niet meer zoveel schildpadden als vroeger, doordat walvisvaarders een slachting aanrichtten. Wel staan er nog honderden vulkanen op de eilanden, die het landschap grootendeels bepalen. Alleen de hoogste gedeelten van de hellingen bevatten tropisch bos, aan de kust vind je woestijn en steppe.

Jungle

Het Amazonegebied steelt zeker meerdere shows in Ecuador. Santa Rosa is een klein dorpje in de jungle, waarvandaan je met een kano of al hikend het bos in kan trekken. Pas wel op voor de krokodillen die op de loer liggen... In het dorpje van de Shuar-indianen kun je de oorspronkelijke bewoners ontmoeten.

Cordillera Occidental en de Cordillera Oriental

Deze zijn het best te omschrijven als twee parallel lopende ketens van het Andesgebergte. De Cordillera's zijn verbonden door hoge drempels, nudos, waartussen op ongeveer drieduizend meter hoogte een aantal grote kommen, hoyas, liggen. De noordelijke bekkens wateren af op de Grote Oceaan en de zuidelijke bekkens op de Amazone. Dit gebied wordt ook wel de Sierra genoemd.

Inca-ruïnes

In Ecuador vind je een hoop van deze ruïnes. Via de Inca-trail, die dezelfde naam heeft als bekendste wandelroute ter wereld (naar Machu Picchu in Peru), kan je hiken naar Ingapirca ruïnes. Dit is de bekendste Inca-ruïne van Ecuador.

De waterval van Peguche

Midden in een eucalyptusbos ligt de achttien meter hoge Peguche waterval die gevoed wordt door de Peguche-rivier. De waterval is een belangrijke plaats voor de indianen. De meren, watervallen en riviertjes zijn plaatsen waar de indianen rituele, zuiverende baden nemen of een overeenkomst sluiten met de geest van de plaats om kracht en energie te verkrijgen en om zich voor te bereiden op de rituelen en de krachtproeven van Inti Raymi (feestdag).

Las Cajas Nationaal Park

Las Cajas NP is een nationaal park met meer dan 250 meren op ongeveer 30 kilometer afstand van Cuenca. Veel mensen willen er naartoe te gaan om te vragen om wonderen en om te bidden. Je kunt er ook ruim 125 soorten vogels vinden. Het is een gemakkelijk toegankelijke plateau, groot bospark en is ook nog eens de bron voor drinkwater in Cuenca.

Machalilla Nationaal Park

Machalilla NP van 60.000 hectare ligt aan de westkant van Ecuador langs de kust. Van deze 60.000 hectare bestaat 20.000 hectare uit de oceaan met vele eilanden zoals Isla Salango, Isla de la Plata en Los Frailes. Deze eilanden zijn belangrijke leefgebieden voor vele vogelsoorten, zoals fregatvogels, pelikanen, albatrossen en Jan van Genten. De rest van de Machililla Park bestaat uit tropisch droog bos, kusten, stranden, eilanden en de oceaan. Je hebt kans om bultrugwalvissen te spotten hier.

Vilcabamba

Vilcabamba kent een prachtig landschap, mild weer en relaxte sfeer. Dat is wat bezoekers hierheen trekt. De heuvels zijn bezaaid met grote, nieuwe huizen. Vilcabamba is perfect voor wandelingen, paardrijden of gewoon relaxen. Je hebt vanuit Vilcabamba toegang tot delen van Podocarpus NP.

TeleferiQo

Stap aan boord van de TeleferiQo tram voor een spectaculair uitzicht over het berglandschap Quito. De tram neemt je mee op een ritje van 2,5 km, langs de flanken van de vulkaan Pichincha en door naar de top van Cruz Loma. Zodra je de top bereikt, kun je wandelen naar de top van Rucu Pichincha, een ongeveer drie uur durende wandeling voor fitte wandelaars.

Papallacta

De goed onderhouden openbare baden net buiten het dorp Papallacta bieden een van Ecuador's beste natuurlijke baden. Verplaats jezelf tvan het ene bad naar de andere, terwijl je wordt omringd door bergen en  dompel jezelf in het ijskoude bad. s’ Nachts is de plek nog magischer wanneer je lekker kunt baden terwijl je naar de sterren kijkt.

Otavalo

Elke zaterdag staat in de stad Otavalo de markt centraal. De enorme markt spreidt zich uit vanaf Plaza de Ponchos tot over hele stad. De keuze is enorm; je zult er onder andere gekleurde tapijten, traditionele handwerken, volkskunst en kwalitatief goede strohoeden vinden.

Podocarpus Nationaal Park

Podocarpus NP is de thuisbasis van een verbazingwekkende reeks aan planten en dieren. Er zijn naar schatting 3000 plantensoorten te vinden en zo’n 600 unieke soorten vogels die wachten op de vogelliefhebbers.

Montañita

Het kustdorpje Montañita is een ideale tussenstop voor mensen die op zoek zijn naar een locatie om te surfen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Ecuador voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Ecuador