Colombia bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Colombia is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Colombia zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Colombia, kun je zien waar je het best in Colombia naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Colombia als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

El Cocuy

In het noordoosten vind je een van Colombiaans meest spectaculaire beschermde gebieden: El Cocuy. Besneeuwde toppen, schitterende alpenmeren, groene valleien, watervallen en gletsjers maken van deze streek de ideale plek voor hikers. De routes zijn meer geschikt voor ervaren wandelaars. Er zijn geen faciliteiten in het park, wat inhoudt dat je zelf voor voedsel, warme kleren, slaapzakken en een tent moet zorgen. Tours en gidsen kunnen in Bogota worden geregeld.

Laguna de Guatavita

Laguna de Guatavita, het bekende heilige meer, was het rituelencentrum van de Muisca Indianen. Ooit was het een aanbeden plaats waar goud en smaragd als offers werden gebracht aan hun god. Iedere zaterdag en zondag mogen twintig mensen een bezoek te brengen aan het meer, hiervoor kun je contact opnemen met Corporación Autónoma Regional de Cundinamarca in Bogota.

Islas de Rosario

Ongeveer dertig kilometer ten zuidwesten van Cartagena liggen de Islas de Rosario. Dit is een beschermd nationaal park met een grote verscheidenheid aan tropische vissen en haaien. Hier moet gedoken en/of gesnorkeld worden! Andere mogelijkheden: waterskiën, kanoën en surfen.

San Agustin

De indiaanse cultuur San Agustin is een van de bekendste precolumbiaanse beschavingen die zich in het gebied van het huidige Colombia ontwikkelden. Toch is er weinig bekend over de San Agustin-indianen omdat de cultuur al was verdwenen voor de Spaanse verovering. Er is een archeologisch park over met monumenten van San Agustin in Timaná en Neiva in het zuidwesten van Colombia. Hier vind je indrukwekkende, mensachtige standbeelden en graftempels.

San Andrés & Providencia Islands

Ondanks een toeristenexplosie, blijft de charme en schoonheid van de San Andrés & Providencia Islands aanwezig. Turkoois water, omvangrijke koraalriffen en een rijk marineleven maken het een paradijs voor snorkelaars en scubaduikers. De relaxte levensstijl en de algemene veiligheid zorgen ervoor dat je even ontsnapt aan het hectische stadsleven.

Ciudad Perdida

Ciudad Perdida, ook wel bekend als ‘Lost City’, is een van de grootste precolumbiaanse dorpen ontdekt in Amerika. Er zijn ongeveer 150 stenen terrassen die tussen de elfde en veertiende eeuw zijn gebouwd en ooit diende als fundering voor huizen. Lost City ligt verborgen in een diep, dik bos tussen bergen en ver van de toegankelijke weg af. Een hike heen en terug kost je zes dagen.

Rio Yavari

De beschermde Rio Yavari die de grens tussen Brazilië en Peru vormt is een van de weinige plekken om toegang te krijgen tot alle drie ecosystemen van het Amazonegebied: de droge, de semi-droge en de natte Amazone. Daarnaast tref je er vele wilde dieren aan.

Parque Nacional Tayrona

Tayron PNN in de buurt van Santa Marta aan de Caribische kust behoort tot een van de mooiste gebieden van Colombia: witte zandstranden met rijen palmbomen.

Barichara

Barichara is één van Colombia's meest pittoreske en ongerepte koloniale dorp. De roestkleurige daken, de geplaveide straten, witgekalkte muren en balkonnen versierd met planten ...

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Colombia voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Colombia