Colombia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Lonely Planet pleegt plagiaat

Gepubliceerd: 14 apr 2008
0

Eén van de schrijvers van de bekende Lonely Planet boeken geeft toe dat hij een deel van zijn werk uit zijn duim heeft gezogen. Ook maakte hij zich schuldig aan plagiaat en drugshandel om zijn salaris aan te vullen.

De Lonely Planet-schrijver Thomas Kohnstamm (33) vertelt dit in een interview met de Australische krant The Daily Telegraph. Kohnstamm, die aan tientallen Lonely Planet boeken heeft meegewerkt, heeft Colombia, waar hij over schreef, niet eens bezocht.

Gratis Persreizen
‘Ze betaalden me niet genoeg om naar Colombia te gaan. Ik schreef de boeken in San Francisco. De informatie kreeg ik van een vriendin die stage liep bij het Colombiaanse consulaat’, aldus Kohnstamm. In zijn nieuwe boek 'Do Travel Writers Go To Hell?' schrijft Kohnstamm ook dat hij verschillende gratis persreizen heeft aangenomen, een overtreding van het Lonely Planet-beleid, dat de onafhankelijkheid van de schrijver wil waarborgen.

De bijbel
Het nieuws heeft flink wat stof doen opwaaien. Lonely Planet is voor menig reiziger een bijbel, die overal mee naartoe gedragen wordt. Per jaar gaan er rond de zes miljoen exemplaren over de toonbank.

Geen fouten
Het bedrijf, dat 300 schrijvers in dienst heeft, is geschokt door het nieuws en direct begonnen met een onderzoek. Tot nu toe zijn er nog geen fouten gevonden. Wel meldt Lonely Planet dat als blijkt dat de feiten niet kloppen, de directie er alles aan zal doen om dit recht te zetten. Ook worden er stappen ondernomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Lees ook 'De 5 zwaktes van je reisgids' in Columbus voorjaar 2006
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Colombia artikelen
Reisnieuws
Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

18 jul 2016, Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelij...

4
Goedkoop reizen
In deze steden slaap je betaalbaar in een vijfsterrenhotel

12 mei 2016, Het overnachten in een vijfsterren hotel in Nederland is voor veel mensen niet te betalen en wordt vaak gezien als overbodige luxe. Gelukkig is in andere delen van de wereld deze luxe een stuk betaalbaarder. In de volgende vijf steden slaap je nam...

0
Reisnieuws
Dit wist je vast nog niet over onze wereld. Of wel?

03 mrt 2016, ‘And I think to myself, what a wonderful world,’ zong Louis Armstrong al. De Amerikaanse presentator en auteur Ken Jennings beaamt dit als geen ander en verzamelt opmerkelijke feiten over de wereld in zijn wekelijkse Maphead column. Hier een o...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.