Colombia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

's Werelds kleurrijkste rivier

Gepubliceerd: 31 aug 2010
0

De rivier Caño Cristales, vlakbij het gelijknamige dorp in het Zuid-Amerikaanse Colombia is de kleurrijkste ter wereld. Het water, dat ook wel wordt omschreven als 'de rivier die uit het paradijs komt stromen' biedt een prachtig en uniek natuurlijk fenomeen.

Tijdens het regenseizoen zorgt de diepte van de rivier en de stroming ervoor dat de mossen en algen niet hun nodige zonlicht krijgen. Omgekeerd is er in het droge seizoen weer te weinig water. Maar precies tussen deze periodes, wanneer het waterpeil op de juiste hoogte is, komen de algen en mossen tot bloei. Dit zorgt ervoor dat er een explosie aan kleuren, met name laagjes geel, zwart, blauw, rood en groen de bodem en oevers bedekken.

Geïsoleerd

Het gedeelte van de rivier waar het kleurenspel voorkomt, ligt nogal geïsoleerd en is niet gemakkelijk te bereiken. Je kunt er namelijk niet via de openbare weg komen. Als je avontuurlijk ingesteld bent, is het mogelijk om te voet of per paard of ezel naar de rivier af te reizen. Om de natuur te beschermen, mogen slechts de afgebakende paden bewandeld worden en is het niet meer mogelijk om er te kamperen. Het gebied is enige tijd afgesloten geweest omdat de guerrilla er actief was. Sinds 2009 is het gebied weer geopend voor bezoekers.

Rijke flora en fauna

De rivier stroomt door la Serrania de la Macarena, een groot Colombiaans natuurreservaat wat zich uitstrekt over een lengte van 130 kilometer en dertig kilometer breed is. Volgens natuurwetenschappers herbergt de regio de rijkste flora en fauna ter wereld.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Colombia artikelen
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Colombia: bijzondere accommodaties om te slapen

21 okt 2016, Colombia ligt ingeklemd tussen de Andes en twee oceanen, met als resultaat dat je kunt hiken in torenhoge, met jungle begroeide bergen, snorkelt met dolfijnen en hagelwitte zandstranden slechts deelt met inheemse indianen. Colombia is prachtig, en...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.