Tierra del Fuego

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tussen de pinguins zitten

Tierra del Fuego,
Chili


Het gebied rond Tierra del Fuego staat bekend om de vele pinguinkolonies. Maar wil je een pinguinervaring om nooit te vergeten, dan kan ik je de volgende trip echt aanraden!

Van oktober tot eind maart komen duizenden Magellanic pinguins en tientallen Gentoo pinguins naar Isla Yécapasela. Ze komen daar om te broeden en hun kiddies groot te brengen. Vanuit Ushuaia worden boottochten georganiseerd die naar het eiland varen. Echter is het bij deze tochten niet mogelijk om het eiland te betreden.

Toch is er een manier om op het eiland te komen. Vanuit Estancia Haberton worden dagelijks 4 tochten naar het eiland gemaakt. Per dag mogen er maar 80 toeristen op het eiland komen. Verdeeld over 4 groepen. Tussen oktober en maart ziet het letterlijk zwart/wit van de pinguins. Daarna gaan ze de zee weer op verder Noordwaarts. Tegen het begin van het broedseizoen keren ze weer terug naar het eiland.

Op het eiland kun je zien hoe ze nestjes bouwen onder de grond!! Ook zie je wollige babypinguins en kun je van dichtbij ervaren wat voor grappige beestjes het zijn. Je ziet pinguins vaak schudden met hun hoofd. Ze kijken je eerst met hun linkeroog aan en dan met rechts. Dit komt omdat ze je niet met beide ogen tegelijkertijd aan kunnen kijken. Wat een komisch effect geeft aan de beestjes.

Ben je tussen oktober en maart in de buurt van Ushuaia, pak een bus naar de Estancia en boek deze tour! Want het is een uniek moment! Een die je niet snel zal vergeten.