Chili Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Fin breekt beeld Paaseiland af

Gepubliceerd: 01 apr 2008
0

De Finse toerist die vorige week op Paaseiland een oorlel afbrak van een Moai-beeld, heeft zich erg onpopulair gemaakt onder de eilandbewoners. Ook de burgemeester is woedend.

‘Oog om oog, tand om tand, dat is in mijn ogen gerechtigheid.’ Als het aan de boze burgemeester Edmunds Pao ligt, wordt het oor van de Finse toerist eraf gehakt.

Voorouders
Vorige week zag een bewoonster van Paaseiland hoe de Fin het oor ‘stal’. Hij brak het beeld met zijn hand, waarna de oorlel in stukken op de grond viel. Een klein stuk nam hij mee als souvenir. De bewoonster wist aan de hand van zijn tatoeages de dader te omschrijven. Moai-beelden zijn rond 1000 jaar na Christus gemaakt en moeten de voorouders van de originele eilandbewoners voorstellen.

Excuses
Het afgebroken oor heeft voor veel oproer gezorgd onder de eilandbewoners. Donderdag bood de 26-jarige Finse toerist zijn excuses aan in een Chileense krant. Of dit genoeg is, moet nog blijken. De Fin riskeert een gevangenisstraf van zeven jaar en een boete van 12.000 euro. De autoriteiten hopen het beeld nog te kunnen repareren. Natuurlijk wel op kosten van de Fin.

Bekijk nu ook foto's van Chili op de reisreporterpagina.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Chili artikelen
Reisnieuws
De 6 nieuwste backpackbestemmingen

05 apr 2017, Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder con...

1
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.