Chili Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Highlights Chili onbeschadigd

Gepubliceerd: 04 mrt 2010
0

Ondanks alle ellende en een dodental van bijna achthonderd na de aardbeving van 27 februari, halen de Chileense autoriteiten toch lichtelijk opgelucht adem. De belangrijkste toeristentrekpleisters van het land lijken niet of nauwelijks beschadigd door de natuurramp.

De infrastructuur in Patagonië en de Atacamawoestijn en het Paaseiland blijken de aardbeving goed doorstaan te hebben. De toeristen kunnen dus weer komen. Vanaf gisteren is het vliegveld van hoofdstad Santiago heropend voor commerciële vluchten.

Alles in orde

Een fijne aanblik zal het vliegveld niet bieden, want er is structurele schade aan de douane- en immigratiezone. In Santiago is pas net weer elektriciteit, telefoon en openbaar vervoer. Volgens een woordvoerder van Turismo Chile is de infrastructuur ‘in orde’.

Terug in de haven

Nu het vliegveld weer open is, meerde cruise-aanbieder Princess Cruises dinsdag ook weer aan in de haven van Valparaiso. Zo konden hun passagiers een terugvlucht vanuit Santiago nemen. Zolang er niet gevlogen kon worden, werden de mensen aan boord gehouden.

Concepción

Het lijkt allemaal wat snel, na een aardbeving die bij tien zwaarste ooit hoort en waardoor zo’n twee miljoen mensen getroffen zijn. In de zwaarst getroffen stad Concepción is nog steeds amper drinkwater en elektriciteit, de noodhulp komt nu pas goed op gang.

2.5 miljoen toeristen

Toch is het logisch dat er zoveel waarde wordt gehecht aan het herstel van het toerisme. Elk jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen toeristen het land. In 2005 leverde het toerisme ruim 3,3 miljard euro op, waarvan 1 miljard van buitenlandse toeristen afkomstig.


Foto gemaakt door Leeuwtje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Chili artikelen
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Reisnieuws
's Werelds mooiste langeafstandswandelroutes

30 mei 2016, Ben jij ook iemand die het liefst zoveel mogelijk buiten is? Uit recent onderzoek van outdoorwinkel Bever in samenwerking met de Wageningen Universiteit en Staatsbosbeheer, blijkt dat het merendeel van de Nederlanders graag buiten is. Maar doen ...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.