Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes image
Marieke282

Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt genieten van een onontdekt plekje aan zee.



Anse Source d'Argent (Foto: Columbus Reisreporter RobHoekstra)



1. Bai Sao, Vietnam



Op het Vietnamese eiland Phu Quoc vind je Bai Sao, wat Zuid Strand betekend in het Nederlands. Huur een scooter bij je verblijfplaats en rijd vanaf Long Beach, het populairste strand van Phu Quoc, naar het zuiden, en geniet van dit onbekende strand.



2. Itacoatiara Beach, Brazilië





Praia de Itacoatiara (Foto: Rodrigo Soldon, flickr.com)



De beroemde standen in Rio de Janeiro zijn vaak ongelofelijk druk. Gelukkig is er een stukje vanaf deze wereldstad Itacoatiara Beach te vinden, waar je even weg bent van deze drukte. De dramatische kliffen en jungle-omgeving geven je het gevoel dat je op een andere planeet bent.



3. Agaja Beach, Nigeria



Het wordt wel het best bewaarde geheim van de welgestelden uit Lagos genoemd: Agaja Beach. Veertig minuutjes buiten de stadsgrenzen van Lagos lijken alle problemen van de stad te verdwijnen. Met een verse kokosnoot in je handen, kun je volledig genieten van dit paradijselijke strand, waar alleen maar rust en ontspanning heerst. 



3. Fitszroy Island, Australië



Stap op de boot in Cairns, en binnen vijfenveertig minuten begeef je je op  Fitzroy Island. Dit is de plek om te snorkelen, te duiken of een boottocht te doen. Het strand is bezaaid met duizenden koraalrotsen en in het heldere water zwemmen verschillende soorten schildpadden.



4. Rottnest Island, Australië





Rottnest Island, (Foto: Columbus Reisreporter meeko)



Rottnest Island wordt wel beschouwd als het best bewaarde geheim van West-Australië. Binnen dertig minuten ben je met de veerboot vanaf Fremantle op dit mooie en ontspannende strand, waar je kunt zonnebaden en zwemmen.



6. Plage de l’Anse Thomas, Guadeloupe



In het zuiden van Bouillante, een gemeente in het overzeese Franse departement Guadeloupe, vind je het strand Plage de l’Anse Thomas. De baai is de thuisbasis van mooie, levendige koralen, verschillende vissen en schildpadden. Neem dus je snorkelspullen mee als je een bezoekje brengt aan dit kiezelstrandje.



7. Agonda Beach Goa, India





Agonda Beach Goa, (Foto: VnGrijl, flickr.com)



Agonda Beach in India is een klein maar mooi strand in India, waar vooral reizigers te vinden zijn die niet geïnteresseerd zijn in de partyscene. Kijk samen met de koeien – want ja, die staan hier ook- naar de zonsondergang en geniet ondertussen van de meest verse vis die je maar kunt krijgen.



8. Anse Source d’Argent, Seychellen



Ten noorden van Madagaskar vind je De Seychellen, een groep van 115 eilandjes. Een van die eilanden is La Digue, waar het strand Anse Sourse d’Argent ligt. Klauter op de omringende rotsen en kijk uit over het prachtige stand waar reuze zeeschildpadden en bedreigde vogels te zien zijn. De ondiepe wateren zijn een geweldige plek om te snorkelen of garnalen te vangen.