Brazilië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Brazilië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Brazilië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Brazilië, kun je zien waar je het best in Brazilië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Brazilië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Iguazu watervallen

De Iguazu watervallen bevinden zich op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay. 275 Watervallen van wel drie kilometer breed, storten zich tachtig meter de diepte in. Het zijn niet voor niets de breedste ter wereld! De Duivelskeel is het spectaculairste en beroemdste gedeelte van dit natuurwonder, een honderdvijftig meter brede en zevenhonderd meter lange kloof waar het water in valt, zeventig meter naar beneden.

Het moerasgebied van de Pantanal

Pantanal is een gebied ter grote van Frankrijk aan de grens met Bolivia. Het geheel bestaat uit Savanne en wetlands (moerassen). Er leven honderden vogelsoorten, vissen, apen, slangen(Anaconda!), capibara’s, alligators en jaguars. Alles bij elkaar is dit een van Zuid-Amerika's beste plekken om wildlife te spotten. In het jaarlijkse natte seizoen lopen alle graslanden onder, dankzij de Paraguay-rivier die het water uit het noorden aanvoert.

Amazonegebied

De Amazone, gelegen op de evenaar, is het grootste ter wereld en wordt ook wel ‘de longen van de aarde’ genoemd. Het beslaat meer dan veertig procent van Brazilië. Meer dan 1800 soorten vogels en 250 soorten zoogdieren leven in dit unieke oeroude ecosysteem. Het woud is verantwoordelijk voor de helft van de zuurstofproductie ter wereld. Vooral wetenschappers, fotografen en vissers bezoeken het gebied. Van de twintig grootste rivieren ter wereld lopen er tien door het Braziliaanse amazonegebied. In deze jungle bevinden zich ook een aantal lodges waar je kunt overnachten. Meestal zijn deze alleen per boot bereikbaar.

Belo Horizonte

Naast de mooie omgeving van de regio Minas Gerais heeft ook de stad Belo Horizonte veel te bieden. Brede straten en lanen komen samen in een bruisend centrum. Belo Horizonte staat bekend als 'cafe-hoofdstad', vergeleken met de rest van Brazilië staan er de meeste cafe's per inwoner. Belo Horizonte staat ook bekend om zijn creatieve inwoners, dit uit zich in onder andere het Short Film Festival in juli en het theaterfestival FIT-BH in juli en augustus, waarbij overal in theaters en op straat wordt opgetreden of workshops worden gegeven.

Chapada Diamantina National Park

In het noordoosten van Brazilië vind je het Chapada Diamantina NP, dat vroeger bekend stond als het centrum van de Braziliaanse diamantindustrie. Midden in de Chapada ligt namelijk het plaatsje Lençóis, waar zich de industrie gevestigd had. Het plaatsje is nu zeer rustig, maar de rijke architectuur en regionale cultuur zijn niet verdwenen. Verder is het park een heuvelachtig gebied met veel riviertjes en watervalletjes, waar je goede zwemmogelijkheden hebt. De lokale gidsen kunnen je de weg wijzen naar de mooiste plekken van het park.

Olinda

Olinda, waarvan het historische centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, ligt slechts op een paar kilometer afstand van Recife. De gebouwen, tuinen, barokke kerken, kloosters en talrijke kleine kapellen dragen allemaal bij aan bijzondere charme van de stad. Een ander hoogtepunt is de carnaval.

Corcovado berg

Op de berg Corcovado berg vind je een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’, het standbeeld van Cristo Redentor. Je hebt tevens prachtig uitzicht over de stad vanaf hier. Je kunt er naartoe wandelen of met de kabelbaan.

Pedra Azul

De Pedra Azul is een rotsformatie van meer dan 1800 meter hoog. Onder begeleiding van een gids kun je de berg beklimmen. In het park Estadual da Pedra Azul zijn verschillende wandelroutes die leiden naar watervallen en natuurlijke zwembaden.

Tijuca National Park

Tijuca NP gelegen in het centrum van Rio de Janeiro, is het grootste stedelijke bos in de wereld met meer dan 30 watervallen, honderden planten en bomen en ten minste 100 verschillende soorten dieren.

Santa Catarina

Life is a beach ... tenminste in het zonnige Santa Catarina wel met een kustlijn van 560 kilometer lang.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Brazilië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Brazilië