Brazilië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Geen visum? Geen Amazone!

Gepubliceerd: 05 mei 2008
0

Als het aan de Braziliaanse overheid ligt, heb je straks een speciale vergunning nodig om de Amazone te betreden. Het wetsvoorstel hiervoor wordt volgende maand gepresenteerd in de senaat.

Biopiraterij
De maatregel dient biopiraterij en het stelen van culturele rijkdommen tegen te gaan. Volgens Romeo Tuma, de secretaris voor justitie, heeft de Braziliaanse overheid aanwijzingen dat buitenlanders onder het mom van ontwikkelingswerk in het Amazonegebied op zoek gaan naar genezende kruiden en planten voor commerciële doeleinden. Ook zijn ze inheemse leefgemeenschappen binnengedrongen om hun cultuur te bestuderen en hen zelfs te dwingen hun levenswijze te veranderen.

Hoge boete
“We willen het Amazonegebied voor onszelf houden??, zegt Tuma. “De regio mag gerust door buitenlanders bezocht worden, maar ze moeten wel eerst aangeven wanneer ze komen en waarom." Buitenlanders die de Amazone intrekken zonder toelatingsbewijs riskeren een boete van 60.000 dollar.

Massale ontbossing
Opmerkelijk is wel dat Brazilië weer drie snelwegen die dwars door de Amazone lopen en bijna veertig jaar ontoegankelijk zijn geweest, opnieuw in gebruik wil nemen. In het verleden hebben deze snelwegen tot massale ontbossing geleid.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Brazilië artikelen
Reisnieuws
Hier zijn de wisselkoersen het allergunstigst. Profiteer nu!

25 feb 2017, Altijd al eens op vakantie willen gaan naar Rusland, Turkije, Brazilië of Zuid-Afrika? Grijp dan nú je kans! Door supergunstige wisselkoersen zijn deze bestemmingen momenteel tot wel 57% goedkoper dan vijf jaar geleden. Laten we een biertje neme...

1
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort!

31 jan 2017, Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten is spannend en de feesten zijn ongeëvenaard. Dit zijn dé zes redenen waarom het land ook bovena...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.