Brazilië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Top-10 mooiste muziekreizen

Gepubliceerd: 15 jun 2012
0

Muziek is universeel — het verbindt mensen met een cultuur en met elkaar. En het geeft meer diepgang aan je reizen. Daarom tippen we tien muziekreizen die je perfect kunt combineren met natuurschoon en andere highlights op bijzondere bestemmingen. Wedden dat je van de wijs wordt gebracht?

Columbus Travel
Columbus Travel


Fotografie door Steve McNicholas

Brazilië: Ga terug in de sambaschoolbank

De uitzinnige orgie van muziek en fans die ook wel het Braziliaanse carnaval wordt genoemd, barst allesbehalve spontaan los. Het hele jaar door wordt overal in het land driftig gerepeteerd voor het grote feest. Elke stad, buurt en sloppenwijk heeft zijn eigen escola de samba, ‘sambaschool’ of vereniging die de praalwagens, kostuums en bovenal de muziek tot in de puntjes voorbereidt. Die muziek is de samba, een opzwepende combinatie van Afrikaanse, Europese en inheemse indianenklanken. Essentieel onderdeel daarvan zijn de baterias, grote groepen drummers. Zij repeteren in grote hallen of in de openlucht, zoals de straten van de koloniale binnenstad van Salvador in de deelstaat Bahia. De meeste en meest gerenommeerde sambascholen vind je in Rio de Janeiro, de geboortegrond van de escola de samba. Een groot aantal ontvangt buitenlanders en reizigers met open armen ? je kunt gerust een hele week meedraaien met de drummers van bijvoorbeeld Manguiera (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 32

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Brazilië artikelen
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort!

31 jan 2017, Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten is spannend en de feesten zijn ongeëvenaard. Dit zijn dé zes redenen waarom het land ook bovena...

0
Interview
Dorian van Rijsselberghe: 'Alsof je elke dag naar dezelfde speeltuin gaat'

21 jan 2017, De Nederlandse Dorian van Rijsselberghe werd in 2012 wereldkampioen windsurfen en vorig jaar won hij goud in Rio de Janeiro. Inmiddels woont hij in Los Angeles en reist hij voor het surfen de hele wereld over. Maar het begon allemaal bij Paal 17, ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.