Bolivia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Poema in het Parque Nacional Gran Chaco del Kaa-Iya

Bolivia


Bolivia stond al een hele lange tijd op mijn 'bucket list'. Nadat ik ooit een artikel had gelezen over de Death Road, wilde ik er graag heen. Vorig jaar kwamen de eerste plannen om dit land ook echt eens te gaan bezoeken. Ik stuitte tijdens mijn zoektocht op de website van Nick's Adventures. Hier zag ik een tour die speciaal gericht was op het zoeken van dieren, waaronder de jaguar, poema en tapir. Nadat ik de omschrijving van deze tour had gelezen, wist ik het zeker. Ik wil naar Bolivia.

De voorpret begon en we hebben onze reis helemaal zelf in elkaar gezet. Veel mensen bezoeken Bolivia in combinatie met Peru en bezoeken alleen het Titicaca meer, La Paz en Salar de Uyuni. Maar ze slaan een heel groot stuk van het fantastische Bolivia over.

Want het Parque Nacional Gran Chaco del Kaa-Iya is een plek waarbij het hart van iedere dierenliefhebber sneller gaat kloppen. Tijdens onze 4 daagse tour met Nick's Adventures zagen we een jaguar, een poema, enkele tapirs, een vosje en nog veel meer. Met name de ontmoeting met de poema was speciaal. Het dier was relaxed en we konden op 10 meter afstand achter het dier lopen voor ruim een half uur. Wat fantastisch was dit, pure kippenvel.

Wil je meer lezen over deze tour en onze trip? Neem een kijkje op mijn website (link in bio)