La Paz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chacaltaya

La Paz,
Bolivia


Het bezoek aan Chacaltaya was niet alleen een hoogtepunt op onze reis door Bolivia maar ook het hoogste punt. Het voormalige ski-gebied net buiten La Paz ligt op een hoogte van 5300 m en de top van de piste zelfs op 5610 m.
Vanuit La Paz was het 1½ uur rijden over wegen die de naam niet mogen hebben: een smalle zandweg over de hoogvlakte met uitzicht op de besneeuwde toppen, dan de bergen in met steeds smaller pad met haarspeldbochten, diepe afgronden, steile wanden en een steeds wisselend zicht op de bergen, de sneeuwtoppen en de rode, blauwe en groene meertjes in het dal. Gelukkig konden we telkens stoppen om foto's te maken want dit wil je nooit meer vergeten!!!
Uiteindelijk bereiken we de berghut op de top op 5300 m hoogte waar we een kopje coca-thee drinken in de hoop het effect van de hoogte iets te verminderen, want reken maar dat je dat hier voelt!

Met mijn laatste restje energie heb ik de top beklommen, waarna we ruim een uur bij de berghut stil hebben zitten genieten van dit schitterende uitzicht. Dit wil je op je netvlies branden om nooit meer te vergeten!!!