Buenos Aires

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Casa Rosada

Buenos Aires,
Argentinië


Ditt gebouw staat op dezelfde plek waar de Spaanse conquistador Pedro de Mendoza in 1536 een fort liet bouwen. Op dat moment lag het fort nog aan de oever van de Río de la Plata. Het diende niet alleen voor de verdediging van de stad maar ook als zetel van de plaatselijke regering.
In 1855 werd tussen het fort en de oever een douanegebouw gebouwd. In 1873 werd er nog een gebouw toegevoegd. Dit was het hoofdpostkantoor dat in Neorenaissance stijl werd uitgevoerd met Franse elementen. Van het fort was toen al niet meer veel over. Wel was hier, na een aantal verbouwingen, een werkpaleis ontstaan. Dit droeg toen al de naam Casa Rosada.
Vrij snel hierna werd dit werkpaleis afgebroken en werd er een nieuw Casa Rosada neergezet dat net zo groot was als het postkantoor. In 1884 werden beide gebouwen samengevoegd.
(met dank aan Wikipedia).

De presidente, Christina Kirchner was op het moment van de foto niet in haar werkpaleis. Anders had er onder de grote vlag van Argentinië wel een klein blauw-wit vlaggetje gewapperd. Dit werkpaleis is gelegen op de Plaza de Mayo. Helaas lopen er toeristen rond.