Argentinië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Argentinië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Argentinië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Argentinië, kun je zien waar je het best in Argentinië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Argentinië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Watervallen van Iguazú

Oftewel de ‘Keel van de duivel’. De Iguazu watervallen bevinden zich in het uiterste noorden van Argentinië, omringd door de tropische jungle. Ze behoren tot de meest indrukwekkende natuurmonumenten: het zijn 275 Cascades, verspreid over 270 meter. Hier stort het water van de Rio Iguazú tachtig meter de diepte in. Qua watervolume per seconde is het de grootste waterval ter wereld.

Perito Moreno gletsjer

Bijzonder aan de Perito Moreno in het Argentijnse Patagonië (op de grens met Chili) is dat hij een hele rivier kan afsluiten als een soort stuwdam. Het komt maar eens in de zoveel jaar voor, maar toch... De toppen van de Andes zijn hier zo’n twee- tot drieduizend meter hoog, met eeuwige sneeuw op de toppen en enorme gletsjers.

Cueva de las Manos

Cueva de las Manos betekent letterlijk vertaald: ‘Grotten van de handen’. Op deze archeologische plek kan je grotkunst spotten van wel 13.000 tot 9500 jaar oud. Zoals de naam al doet vermoeden zijn er onder andere mensenhanden op de muren geschilderd. Daarnaast zijn er ook afbeeldingen van dieren en de jacht. De grotten zijn als dagtrip te bereiken met een georganiseerde trip vanuit Perito Moreno of met eigen vervoer.

Wildlife-regio Chaco

Deze provincie is een unieke plek voor ‘wildlife’-liefhebbers: op excursie kom je talloze vogelsoorten en bedreigde zoogdieren tegen. Het is een van de 23 provincies van Argentinië, met als hoofdstad Resistencia. Chaco is een van de meest bezochte regio’s van het land.

San Antonio de Areco

In dit rustige, koloniale dorpje lijkt de tijd een paar honderd jaar stil te hebben gestaan. Er is een gauchomuseum te bezichtigen. Gaucho’s zijn nomadische veehoeders uit Argentinië en buurlanden. San Antonio de Areco geeft in november een groot gaucho-feest met onder andere rodeo opvoeringen.

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld, helemaal aan het einde van vuurland in Patagonië. Het Nationaal Park van Vuurland ligt hier vlakbij met meren, bergen en overweldigende natuur. In de yámana taal betekent Ushuaia letterlijk ‘baai die over het Westen kijkt’. De stad ligt tussen een bergketen en een kleine gletsjer.

Andes

De Andesgebergte loopt door vele landen, zo ook Argentinië. Van Purmamarca, Argentinië kun je een tocht door de Andes maken naar San Pedro in Chili.

Humahuaca vallei

De Humahuacavallei loopt langs een belangrijke culturele route, namelijk Camino Inco en langs de vallei van Rio Grande. De vallei toont substantieel bewijs dat werd de afgelopen 10.000 jaar een belangrijke handelsroute is geweest. Je vind er sporen van prehistorische jager-verzamelaars, van het Inca-rijk en van de strijd voor onafhankelijkheid in de 19e en 20e eeuw.

Lake District

Lake District ligt aan de noordwestelijke kant van de Argentijnse Patagonië. Een landschap met gletsjermeren, omgeven door weelderige bossen, scherpe pieken en uitgedoofde vulkanen.

Los Glaciares

De Los Glaciares is een gebied met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, ruige, torenhoge bergen en talrijke gletsjermeren, waaronder Lake Argentino van 160 kilometer lengte.

Tierra del Fuego

Tierra del Fuego of Vuurland is een archipel dat verdeeld is onder Argentinië en Chili. De pieken worden afgewisseld met valleien waar er rivieren en glaciale meren ontstaan. Er zijn wandelroutes en je kunt verschillende dieren spotten. Ushuaia is de meest bekende stad in het gebied.

Fitz Roy Range

Met ruige wildernis en scherpe bergtoppen is de Fitz Roy Range de trekking hoofdstad van het land. Bergbeklimmers kunnen wat moeite hebben met de bergen, maar de wandelpaden zijn gemakkelijk en toegankelijk.

Los Esteros del Ibera

Los esteros del Ibera heeft een verbazingwekkende-wildlife. Per boot zal je tal van dieren kunnen spotten, zoals alligators, exotische vogelsoorten en apen et cetera;

Mar del Plata

Mar del Plata is een van Argentinië’s belangrijkste strandbestemming. Naast de zee, heeft Mar del Plata kliffen, zandheuvels en uitgestrekte zandstranden: ideaal om te genieten van de zomer wandelen, fietsen of paardrijden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Argentinië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Argentinië