Argentinië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Hoogste museum ter wereld

Gepubliceerd: 09 mrt 2008
0

Sinds oktober kun je in Argentinië rondlopen in het hoogste museum ter wereld. Op ruim 3775 meter boven zeeniveau zijn zeldzame voorwerpen en aardwerk te bekijken uit de tijd voor Columbus. Het museum is zowel voor toeristen als voor locals bedoeld.

El Museo Étnico y Arqueológico Más Alto del Mundo (ANTAPU) is te vinden in de hooglanden van Salta, ten noord-westen van Argentinië, vlakbij het plaatsje San
Antonio de los Cobres Het museum wil de lokale cultuur herstellen en bewaren.

Een kaartje voor dit bijzondere museum kost drie Argentijnse pesos, ongeveer 65 eurocent. Hiervan wordt een deel gedoneerd aan vergelijkbare projecten om de lokale gemeenschap te ondersteunen. Daarnaast verkoopt het museum ook handwerk, gemaakt door lokale kunstenaars.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Argentinië artikelen
Reisnieuws
Een bijzondere vriendschap in Buenos Aires

23 sep 2016, Een Duitse stewardess, Olivia Sievers, kreeg er tijdens een trip in Argentinië wel een hele trouwe vriend bij. Een zwerfhond in Buenos Aires trok haar aandacht en ze besloot het beestje wat affectie te geven. Wat daarna gebeurde is zo aandoenlijk!

0
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2
Reisnieuws
Doen! De mooiste bestemmingen buiten de gebaande paden

16 aug 2016, Als ervaren reiziger en Columbuslezer wil je niet alleen de voorgekauwde toeristische plekjes leren kennen, maar ben je vooral benieuwd naar de mooie plekken buiten de gebaande paden. Het wordt steeds lastiger om echt onontdekte plekjes te vinden,...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.