Reizen met kinderen Reisgids

Reizen met kinderen header image
foto: Reisreporter Erwinenmanon

Kinderen hebben veel zorg en aandacht nodig, maar dat mag je er niet van weerhouden om een verre reis met ze te maken. Op reis gaan met je kinderen zorgt namelijk voor een onvergetelijke en bijzondere ervaring. Er moet tijdens de reis wel rekening gehouden worden met de behoeftes van je kind/kinderen, dus de reis zal er anders uitzien dan die voor volwassenen. Zo is het prettig als het reistempo lekker rustig is, zodat er genoeg tijd is om uit te rusten. Ook heb je dan veel meer tijd voor elkaar en zal je zelf beter kunnen ontspannen omdat je niet constant onderweg bent. Het is ook belangrijk dat er leuke activiteiten te doen zijn die geschikt zijn voor de kleintjes. Lange rondleidingen door de stad of zware wandeltochten zijn niet gewenst. Reizen die speciaal zijn samengesteld voor kinderen houden hier altijd rekening mee.

Reizen met kinderen

Jonge kinderen vinden het vaak fijn om ergens langer te blijven en vertrouwd te raken met een plek. Zij kunnen zich vaak uitstekend vermaken op een zonvakantie. Grotere kinderen vinden het juist leuk om nieuwe bestemmingen te ontdekken en op avontuur te gaan. Voor hen is een actieve vakantie waar ze veel kunnen doen en zien juist leuk. Het is niet verstandig om op de bonnefooi te reizen, omdat je in de (waarschijnlijk) korte tijd dat je weg bent geen tijd wilt verspillen aan het zoeken van hotels met gezinskamers of veilig vervoer. Het kan bijvoorbeeld behoorlijk frustrerend zijn voor kinderen als er in de drukte van een stad of vliegveld naar een taxi gezocht moet worden. Je kan daarom maar beter alles van tevoren geregeld hebben en goed voorbereid op vakantie gaan. Met het boeken van een reis bij een organisatie bespaar je veel tijd en kan je optimaal genieten van de tijd die je samen hebt. Bedenk zelf ook wat je verwachtingen en wensen zijn bij een reis. Wil je zelf niet te actief bezig zijn en lekker achterover kunnen zitten, dan is een vakantie in een resort of huisje erg prettig. Als je iets meer actie wilt dan kan je een rondreis maken met de auto en verblijven in een hotel of op een camping.

Op reis naar verre bestemmingen met kinderen

Wat betreft (verre) bestemmingen is bijna alles mogelijk. Er is altijd wel een manier om de plek op een kindvriendelijke manier te ontdekken. Safari’s in Afrika zijn voor de kinderen een groot avontuur, maar ook rondreizen door landen als de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en Australië zijn ontzettend leuk. Naarmate de kinderen ouder worden en ze de cultuur en natuur van een land steeds interessanter gaan vinden, zijn landen zoals Thailand, Maleisië, Costa Rica, Ecuador, Marokko en de Galapagos eilanden zeer geschikt. Vooral Thailand is een populaire bestemming bij gezinnen omdat alles er goed geregeld is. Het vervoer is goed geregeld en alles wat je nodig hebt is vaak goed verkrijgbaar. In Afrika zijn landen zoals Zuid Afrika, Namibië, Kenia en Tanzania perfecte landen om naar te reizen.


Bekijk van tevoren samen met de kinderen wat er op jullie verlanglijstje staat. Wat wil je gaan doen en wat wil je zien? Kies vervolgens een bestemming en het soort vakantie waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Kinderen hebben een hele andere blik op de wereld dan volwassenen. Je zult echter merken dat ze net zoveel kunnen genieten van een mooi strand of een bijzondere tempel als jij dat doet.
 

Deze Reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste tips over Reizen met kinderen

Een kijk op het strand nabij Lyme Regis. Ruim 90 miljoen jaar geleden was op deze plek de zeebodem, in de kliffen zijn ook goed de vele lagen te zien. Nu vin...

>>

Diep weg gestopt in de rosse buurt van Shinjuku, een van de grotere zakendistricten van Tokyo, vonden we het Ninja Trick House. Ninja's hebben traditioneel n...

>>

Volgens de traditionele zienswijze van de masais behoort het land niet toe aan individuen: het behoort toe aan de doden, de levenden, en de nog niet geborenen,

>>
Laatste Reizen met kinderen Artikelen

Met onze reisgids Reizen met kinderen ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Handige Tips
Een onvergetelijke gezinsvakantie in de sneeuw

Met sneeuwzekere, brede afdalingen, snowparks, funparks en buckelpistes. In Karinthië, het zonnige zuiden van Oostenrijk, voelen gezinnen zich kiplekker. Beginners en uitblinkers vermaken zich prima op de uitstekend geprepareerde en veilige piste...

0
Handige Tips
Bijzondere kinderactiviteiten wereldwijd

Waarschuwing! Deze vier unieke reiservaringen voor gezinnen met kinderen zijn alleen aan te raden als je jong of young at heart bent!

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Deze 8 nieuwe pretparken mag je niet missen op je reis

Sommige mensen krijgen geen genoeg van pretparken. En geef ze eens ongelijk. Zeker nu de volgende fantasiewerelden op het punt van openen staan. Welke ga jij bezoeken?

1