Cruises Reisgids

Cruises header image
foto: Reisreporter Georgena

Meerdere landen bezoeken, zonder ook maar één keer je koffer opnieuw in en uit te pakken. Met een cruise reis je langs verschillende bestemmingen en neem je je hotel iedere keer letterlijk mee. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, is een cruise niet alleen voor oudere mensen. Elke dag is anders en je kunt zelf kiezen om aan boord te blijven om te genieten van de faciliteiten of aan land te gaan om de omgeving te ontdekken of op het strand te liggen. Vaak reis je ’s nachts om vervolgens wakker te worden op een nieuwe locatie. En omdat er al veel inbegrepen zit in de reissom, weet je van te voren precies waar je aan toe bent. Uitgebreide maaltijden, faciliteiten als zwembaden, theatershows en een uitgebreid activiteitenprogramma zorgen ervoor dat de reis op zich al een feestje is. De verzorging en de mate van luxe is bij de meeste cruises uitstekend. Daarnaast kun je zelfstandig genieten van de reis, maar ook van het gezelschap van de mensen die ook deze prachtige reis met je maken.

Soorten cruises

Zoals bij elke reis, bestaat er een ontzettend gevarieerd aanbod in cruisereizen. Qua bestemming, maar ook qua thema. Zo bestaan er Disney-cruises langs de Middellandse zee, maar ook Expeditie cruises naar Groenland. De bestemmingen, duur van de reis en de eventuele thema’s bepalen ook wat voor soort mensen er op afkomen. Er zijn rederijen die zich op een wat jonger publiek richten en rederijen die juist een wat traditioneler publiek aanspreken. Een cruise naar de Fjorden, met veel natuur, trekt vaak een iets ouder publiek aan. Een cruisevakantie is uitermate geschikt voor families en kinderen. Omdat er zoveel geplande activiteiten en faciliteiten zijn, zullen kinderen zich niet snel vervelen. Daarnaast ontdek je zoveel nieuwe bestemmingen, dat ze van de ene verbazing in de andere zullen vallen. Houd er rekening mee dat families met kinderen vaak in de schoolvakanties op cruisevakantie gaan, waar ouderen vaak voor het voor- of naseizoen kiezen.

Tips voor de eerste dag aan boord

De eerste dag aan boord is altijd even wennen, of je nu voor het eerst of de 7e keer gaat cruisen. Je wilt dat alles soepel verloopt, je bent immers op vakantie. Daarom is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Op je cruise ticket staat een bepaalde inschepingstijd vermeld. Je zult merken dat je vaak al eerder (ongeveer een uur) aan boord kunt gaan om in te checken. Ideaal als je lange rijen en drukte wilt vermijden.

Wil je je sportieve voornemens waarmaken of je juist helemaal laten verwennen deze vakantie? Laat je rondleiden door de welness- en fitnessruimte. Na een uitgebreide tour kun je zelf inschatten of je alvast een behandeling wilt boeken of een eventuele dag/weekpas wilt aanschaffen. Sommige behandelingen raken snel uitverkocht, dus daar wil je snel bij zijn.

Laat je niet gek maken door de drukte op de eerste dag. Iedereen is net aangekomen en wil, net als jou, precies weten wat er allemaal te doen is aan boord. Na een paar dagen zal je merken dat de drukte rond zwembaden en buffetten zullen afnemen en iedereen zich wat beter verdeelt over het schip.

Een heel bijzondere reis! Een cruiseschip is veel meer dan een vervoersmiddel, het is echt een resort dat met je mee reist. En ook nog ideaal voor mensen die zelf niet (meer) willen rijden en toch graag op individuele basis een wereldreis willen maken. Leun achterover en laat je meevoeren naar prachtige nieuwe ervaringen.

Deze Reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste tips over Cruises

Vanuit het noorden van Vancouver Island vertrekt de boot voor een tocht door de Canadese fjorden. Deze Inside Passage is legendarisch. Je vaart door de fjord...

>>

Een fantastisch kleurenspel in de Sjeik Zayed Grand Mosque. Het overdadige intense wit van het marmer contrasteert geweldig met het blauw van de aangrenzende...

>>

In Dubai de absolute publiekstrekker. Naar een hoogte van 525 meter met een lift die in 77 seconden naar de 125e verdieping schiet. Almost @ the top.

>>
Laatste Cruises Artikelen

Met onze reisgids Cruises ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Interview
Door: Tom Aussems
Michael Mesdag over het 'Galapagos Dilemma'

Toeristen en uitheemse soorten brengen de unieke natuurlijke rijkdom van de Galapagos Eilanden in gevaar. Nu veel meer bezoekers een vaste uitvalsbasis op de eilanden verkiezen boven een cruisetocht is de hoop op het keren van het tij gevestigd op...

0
Reisnieuws
Vrouw (86) leeft al tien jaar op een cruiseschip

Bejaarden en cruiseschepen zijn een match made in heaven. Wie droomt er niet nou van om op zijn oude dag de hele wereld over te varen? Deze vrouw op leeftijd neemt haar droom wel heel serieus en haalt alles uit haar oude dag.

0
Reisnieuws
Zeven verrassende activiteiten op een cruise

Sinds de vertoning van de populaire televisieserie The Love Boat heeft de cruise-industrie zich enorm ontwikkeld en kiezen steeds meer toeristen voor een luxe cruisetocht. En tegenwoordig zijn er - naast hangen aan het zwembad of de loungebar - ve...

1