Autovakanties Reisgids

Autovakanties header image
foto: Reisreporter Peerderik

Soms zou je met je eigen auto in het vliegtuig willen stappen. Met hetzelfde gemak als thuis een land verkennen en gaan en staan waar je wilt. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig geen vrachtschepen meer voor in te schakelen. Veel reisorganisaties bieden je het gemak aan van eigen vervoer zodra je geland bent op de plaats van bestemming. Dit geeft een volledig andere invulling aan je vakantie. Bezoek bijvoorbeeld Turkije en overnacht in een 19e-eeuws klooster in plaats van een all-in resort. Met je huurauto kun je direct op verkenningstocht gaan, in je eigen tempo.
Altijd eens in contact willen komen met het authentieke volkeren van Namibië? Met een fly & drive door dit gastvrije land kun je naar het hart van Owamboland, waar je kennismaakt met het kleurrijke Owambo volk. Tijdens je bezoek krijg je een indruk van het traditionele leven. Kook op open vuur, weef rieten manden en blijf vervolgens slapen in een hutje. Hierna kun je je route vervolgen naar Etosha National Park of de archeologische bezienswaardigheden in Twyfelfontein. Zorg er bij een autoreis wel voor dat je goed voorbereid bent. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Plan je route

Niet elk land heeft duidelijke borden langs de weg en als je eenmaal op de verkeerde weg zit, kan het lang duren voor je weer kan omkeren. Plan daarom van te voren welke route je wilt afleggen. Je hoeft niet elk detail van je reis vast te leggen, maar een grove, rode draad kan handig zijn. Met fly & drive reizen zijn er vaak al overnachtingen geregeld. Kijk van te voren waar je accommodaties liggen en welke wegen hiernaartoe leiden. Het zou zonde van je vakantie zijn als je je tijd continu moet besteden aan het vinden van de juiste weg. 

Handig om mee te nemen

Check van te voren met welke huurmaatschappij je te maken hebt. Hoe zit het met de verzekering, is er een navigatiesysteem inbegrepen en beschikt de auto over een EHBO-kit? Dat zijn de dingetjes waar je je niet druk om wilt maken als er onderweg iets gebeurt. In sommige landen gelden strikte regels, zoals alcoholtests of veiligheidshesjes. Zorg ook altijd voor iets te eten en te drinken als je een lange dag in de auto zit. Je weet nooit wanneer je de eerstvolgende winkeltjes tegenkomt.

Ervaar de vrijheid en de eindeloze mogelijkheden van een autoreis. Een prachtige mogelijkheid om binnen een bepaalde tijd veel van een land te kunnen zien, zonder vast te zitten aan een groep.

Deze Reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste tips over Autovakanties

Al een tijdje op mijn to do lijst. Het bezoeken van Mandela Capture Site. Ik had het monument paar jaar terug al eens in een tijdschrift gezien. En vond da...

>>

Dit is de rivier Neda, genoemd naar de nimf Neda die volgens de mythe de zorg van de baby, geboren uit Rhea en Zeus, overnam. Uit dankbaarheid gaf Rhea de ri...

>>

In het noordelijk berg gebied tegen de grens van Birma/ Myanmar ligt het plaatsje Ban Rak het is gebouwd rond een bergmeer, in de ochtend hangt er in de berg...

>>
Laatste Autovakanties Artikelen

Met onze reisgids Autovakanties ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Tom Waes: ‘Na een rit van 7000 km hadden we nog maar een klein stukje gezien’

De Belgische programmamaker Tom Waes komt 29 januari met een nieuw seizoen van zijn succesvolle reisserie Reizen Waes, waarin landen de revue passeren die de gemiddelde toerist juist links laat liggen. Eén van die landen is China, waar hij onder ...

0
Interview
Daan Nieber: ‘Ik heb een half uur gedacht dat mijn taxipassagier 111 was!’

In het KRO-NCRV reisprogramma Van A Naar B reisde presentator Daan Nieber in een taxi van Sint Petersburg naar Nederland. We vroegen ons af hoe het is om als taxichauffeur door het leven te gaan.

0