Autovakanties Reisgids

Autovakanties header image
foto: Reisreporter Peerderik

Soms zou je met je eigen auto in het vliegtuig willen stappen. Met hetzelfde gemak als thuis een land verkennen en gaan en staan waar je wilt. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig geen vrachtschepen meer voor in te schakelen. Veel reisorganisaties bieden je het gemak aan van eigen vervoer zodra je geland bent op de plaats van bestemming. Dit geeft een volledig andere invulling aan je vakantie. Bezoek bijvoorbeeld Turkije en overnacht in een 19e-eeuws klooster in plaats van een all-in resort. Met je huurauto kun je direct op verkenningstocht gaan, in je eigen tempo.
Altijd eens in contact willen komen met het authentieke volkeren van Namibië? Met een fly & drive door dit gastvrije land kun je naar het hart van Owamboland, waar je kennismaakt met het kleurrijke Owambo volk. Tijdens je bezoek krijg je een indruk van het traditionele leven. Kook op open vuur, weef rieten manden en blijf vervolgens slapen in een hutje. Hierna kun je je route vervolgen naar Etosha National Park of de archeologische bezienswaardigheden in Twyfelfontein. Zorg er bij een autoreis wel voor dat je goed voorbereid bent. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Plan je route

Niet elk land heeft duidelijke borden langs de weg en als je eenmaal op de verkeerde weg zit, kan het lang duren voor je weer kan omkeren. Plan daarom van te voren welke route je wilt afleggen. Je hoeft niet elk detail van je reis vast te leggen, maar een grove, rode draad kan handig zijn. Met fly & drive reizen zijn er vaak al overnachtingen geregeld. Kijk van te voren waar je accommodaties liggen en welke wegen hiernaartoe leiden. Het zou zonde van je vakantie zijn als je je tijd continu moet besteden aan het vinden van de juiste weg. 

Handig om mee te nemen

Check van te voren met welke huurmaatschappij je te maken hebt. Hoe zit het met de verzekering, is er een navigatiesysteem inbegrepen en beschikt de auto over een EHBO-kit? Dat zijn de dingetjes waar je je niet druk om wilt maken als er onderweg iets gebeurt. In sommige landen gelden strikte regels, zoals alcoholtests of veiligheidshesjes. Zorg ook altijd voor iets te eten en te drinken als je een lange dag in de auto zit. Je weet nooit wanneer je de eerstvolgende winkeltjes tegenkomt.

Ervaar de vrijheid en de eindeloze mogelijkheden van een autoreis. Een prachtige mogelijkheid om binnen een bepaalde tijd veel van een land te kunnen zien, zonder vast te zitten aan een groep.

Deze Reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste tips over Autovakanties

Patreksfjörður is een klein dorpje op de Westfjorden. De belangrijkste bezienswaardigheid is de vogelrots Latrabjarg. Op weg naar de Latrabjarg rijden we l...

>>

Tijdens onze wandeling in Cahuita NP staan wij ineens oog in oog met deze luiaard. Stilletjes kwam hij van boven uit de boom naar beneden, 1x per week dalen ...

>>

Deze foto heb ik gemaakt toen we begin 2017 stonden te kijken naar een enorme kudde olifanten in Addo's Elephant Park in Zuid-Afrika. Het was een hele warme ...

>>
Laatste Autovakanties Artikelen

Met onze reisgids Autovakanties ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
6 supertips en -tricks voor je autoverzekering op reis

Wettelijke aansprakelijkheid, schade, diefstal, eigen risico... Wat een gedoe, zo'n autoverzekering. En het kost je ook nog eens klauwen vol geld. Maar waar moet je op letten? Dit zijn de termen die je moet kennen en tips die je moet weten.

0
Reisnieuws
Is gas geven op de Duitse autobahn voorbij?

Wie lekker, gratis door Duitsland wil crossen, moet snel zijn. De overheid is namelijk van plan om tol te gaan heffen voor toeristen. Je moet dus gaan betalen om over het Duitse asfalt te scheuren.

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1