Reisnieuws

Reistips van BBC-zwerfhond

Gepubliceerd: 02 aug 2010 0
De Britse reisjournalist Simon Reeve is amper 35, maar heeft al een CV waar je oren van gaan klapperen. Columbus Magazine sprak Reeve in een Londense pub over zijn omzwervingen en hij onthulde een aantal Reeve-reistips.
Reeve maakte onder meer de BBC-documentaires Equator en Tropic of Capricorn, waarvoor hij afreisde naar de meest schitterende plekken in de tropen.

“Van alle continenten blijft Afrika de grootste indruk op mij maken. Zo was Madagaskar tijdens mijn laatste reis een echte eye-opener. Ondanks dat ik al behoorlijk wat landen had gezien, had ik me niet goed beseft dat er nog plekken op deze aarde zijn die compleet, honderd procent anders zijn. Net als de Galápagos-eilanden is Madagaskar lange tijd van de buitenwereld afgesloten geweest en heeft zich dus geheel zelfstandig kunnen ontwikkelen. Dat heeft tot een spectaculaire en bizarre flora en fauna geleid, maar ook de mensen – een ratjetoe van rassen en culturen – zijn uniek.??

Great Limpopo

“Ook Mozambique was indrukwekkend. Het is één groot strand, met ruig natuurschoon in de binnenlanden. Een absolute must is een bezoek aan het Great Limpopo Transfrontier Park. Dit is een zogeheten peace park – een grensoverschrijdend natuurpark dat verschillende reservaten in Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika met elkaar verbindt. De overheden van deze landen willen met het initiatief de vele regionale – grensoverschrijdende – diersoorten en ecosystemen beter beschermen. In Afrika worden steeds meer peace parks opgericht, er zijn er inmiddels zeven. Tijdens mijn bezoek aan Great Limpopo verbleef ik in Mozambique, net over de grens met Zuid-Afrika. Ik overnachtte in Machampane, een kleine verzameling tenten op palen, gelegen aan de gelijknamige rivier. Het is een fantastische plek om wildlife van dichtbij mee te maken en het peace park verder te verkennen. Ik raad dan ook iedereen aan dat te doen – Limpopo zit te springen om bezoekers. Het geld dat toeristen binnen brengen, weerhoudt de plaatselijke bevolking ervan dieren te stropen of te doden voor vlees. Uiteraard worden de peace parks door de verschillende overheden vooral gezien als een manier om geld in het laatje te brengen, maar ze vormen ook een belangrijke bijdrage aan internationaal natuurbehoud. Kijk even op www.peaceparks.org om te kijken wat de achtergronden van het initiatief zijn.??

Bekijk Simons omzwervingen op www.bbc.co.uk en op zijn eigen blog op www.shootandscribble.com.

Het complete interview met Simon Reeve is verschenen in Columbus editie 13. Bestel hier deze editie.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...