Reisnieuws

Verenigde Staten - Hit the road, Jack!

Gepubliceerd: 10 sep 2013 0
In het uiterste noordwesten van de VS, dat de staten Washington, Oregon en Californië beslaat, wacht de ultieme roadtrip voor outdoorfanaten. Zet een all-American soundtrack op, geef gas en ontdek woeste vulkanen, duizend jaar oude reuzenbossen, de steppe van de cowboys, en de betoverende kracht van de Stille Oceaan.

 
Tekst Mark Mackintosh Fotografie Benjamin Reed 


Centraal Oregon - Rockin' in the Free WorldDik zevenhonderd kilometer legden ze ervoor af. Jake, Adam, Travis en Jessie zijn gisteren uit de Canadese stad Vancouver aangekomen in Smith Rock State Park. Achter hen torenen de basaltrotsen die de vier willen beklimmen 170 meter boven de steppe van Centraal Oregon uit. Het gesteente is zo’n twaalf miljoen jaar geleden ontstaan uit een gigantische lavastroom en door de Crooked River uitgesleten tot een ravijn. Het wordt alom geprezen als de wieg van de Amerikaanse klimsport. Er zijn maar liefst 1800 klimroutes in het beschermde gebied uitgezet, voor elk niveau. Een insidertip voor meer ervaren bergbeklimmers is het zestig kilometer verderop gelegen Trout Creek, een klif die steil omhoog rijst aan de gelijknamige rivier. Rijd hiervoor naar het Trout Creek kampeerterrein ten noorden van het plaatsje Madras. Aan de top heb je een fenomenaal uitzicht over de steppe en de besneeuwde Mount Jeff erson, de op één na hoogste vulkaan van Oregon. Zie voor meer info www.mountainproject.com. Ben je nog geen volleerde klimmer, neem dan een volle dag les bij First Ascent, www.goclimbing.com. Je kunt in de directe omgeving ook hiken, paardrijden, fietsen en kajakken op en nabij Lake Billy Chinook in Cove Palisades State Park, een gigantisch meer dat is aangelegd in ravijnen die door drie rivieren zijn uitgesleten. Zoek deze ravijnen op en je laat andere watersporters al gauw achter je om van prachtige kliff en, roofvogels en volmaakte eenzaamheid te genieten, www.oregonstateparks.org.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 42Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.