Reisnieuws

Marseille - Culturele hoofdstad 2013

Gepubliceerd: 03 mei 2013 0
Een beetje kunstminnaar is allang ingelicht: Marseille is een van de twee Europese Culturele Hoofdsteden van 2013. Dit voorjaar breekt het culturele festivaljaar in de Franse havenstad pas echt los. Vier locals delen hun tips voor de meest inspirerende culturele hotspots. Maar ook: de beste plekken voor een croissantje in de ochtend en het perfecte wijntje in de avond.

 


De favoriete plekken van  Brice Hielo Foto door: OTCMLeeftijd 34 jaar

Werkt als gids

Woont in Noord-Marseille'Midden juni staat bij mij steevast het gratis openluchtfestival Fête du Panier op de agenda. Er doen jaarlijks zo'n honderd artiesten mee in de volkswijk waar het festival zijn naam aan dankt. Op het programma staat veel wereldmuziek, een verwijzing naar de geschiedenis van Marseille als internationale havenstad.''Op de plek waar de Grieken circa 600 voor Christus de kolonie Massalia stichtten, staat nu de volksbuurt La Panier. Het is heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun kleine winkeltjes en cafés. Ik bega hier steevast mijn favoriete zonde: een Belgisch biertje en frietje!'Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 40Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
De beste Nederlandse kunstmusea buiten het Rijks

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten Amsterdam!

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten...

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.