Reisnieuws

Marseille - Culturele hoofdstad 2013

Gepubliceerd: 03 mei 2013 0
Een beetje kunstminnaar is allang ingelicht: Marseille is een van de twee Europese Culturele Hoofdsteden van 2013. Dit voorjaar breekt het culturele festivaljaar in de Franse havenstad pas echt los. Vier locals delen hun tips voor de meest inspirerende culturele hotspots. Maar ook: de beste plekken voor een croissantje in de ochtend en het perfecte wijntje in de avond.

 


De favoriete plekken van  Brice Hielo Foto door: OTCMLeeftijd 34 jaar

Werkt als gids

Woont in Noord-Marseille'Midden juni staat bij mij steevast het gratis openluchtfestival Fête du Panier op de agenda. Er doen jaarlijks zo'n honderd artiesten mee in de volkswijk waar het festival zijn naam aan dankt. Op het programma staat veel wereldmuziek, een verwijzing naar de geschiedenis van Marseille als internationale havenstad.''Op de plek waar de Grieken circa 600 voor Christus de kolonie Massalia stichtten, staat nu de volksbuurt La Panier. Het is heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun kleine winkeltjes en cafés. Ik bega hier steevast mijn favoriete zonde: een Belgisch biertje en frietje!'Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 40Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

WIN: Je droomreis naar Vietnam

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

Grootste schildpad OOIT. Wat een reus!

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg (!) zwaar kunnen worden. Geloof jij je ogen? 

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.