Reisnieuws

Filipijnen - Crusoe op de Caramoan

Gepubliceerd: 03 mei 2013 0
Witte poederstranden, jungle, glinsterende binnenmeren en een smaragdgroene zee - de afgelegen Caramoan-archipel is een ware ontdekking. Ook een tijdje Crusoe op een onbewoond eiland spelen?

 
Tekst Auke Hulst & Fotografie Malou van Breevoort 
Stilte. Dat is alles. Een wit zandstrand kleurt de contouren van een onbewoond eilandje, hier en daar onderbroken door grillige rotspartijen. In een blauwe hemel dobbert een handvol wolken, aan de einder zie ik een lokale boot, een bangka, voorbijgaan. De groenblauwe zee is bezaaid met nog meer eilandjes; veelal kleiner en ontoegankelijker dan degene waarop ik sta. Ik staar een tijdje uit over de zee, naar een rotseiland bedekt met palmbomen en andere vegetatie. Het is net alsof sommige eilanden hier niet in, maar op het water liggen; een illusie veroorzaakt doordat de zee ter hoogte van de waterlijn gedurende tienduizenden jaren van het lijmsteen heeft gepeuzeld.

Ik neurie wat in mezelf, dip mijn voeten in het warme water. Maar juist op het moment dat ik me helemaal alleen waan, beweegt er iets in mijn ooghoek. Een meisje schiet schielijk de bosjes in, weg van het strand, op blote voeten, met een rafelig T-shirt en dito rokje aan. Heb ik haar aan het schrikken gemaakt? Ik ben vooral zelf geschrokken, al is er weinig aanleiding toe. Ik had hier simpelweg niemand verwacht, zoals ook Robinson Crusoe vast niet bedacht was op de verschijning van Vrijdag.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 40Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.