Reisnieuws

Oslo - Scandinavische superster

Gepubliceerd: 02 jan 2013 0
De Noorse hoofdstad Oslo heeft, met een beetje hulp van de olie-industrie, in de afgelopen tien jaar een ware metamorfose ondergaan. Van het slaperige kleine broertje van Kopenhagen en Stockholm tot dé Scandinavische hotspot voor design en architectuur. Drie locals verklappen welke plekken je in geen geval mag missen. En niet geheel onbelangrijk in een van de duurste steden ter wereld, hoe je de kosten binnen de perken houdt.Foto: Bjørn Eirik Østbakkenwww.visitnorway.com‘Het operahuis (operahuset) 3 is een must, gebaand pad of niet. De thuishaven van de Nationale Opera, bedekt met Italiaans marmer en graniet, is wat mij betreft het meest spectaculaire gebouw van de stad. Natuurlijk zijn er volop voorstellingen, maar de grootste trekker blijft het uitzicht op de stad en het Oslofjord vanaf het grote hellende dak. Met een beetje mazzel in het zonnetje.’ Operahuset, Kirsten Flagstads plass 1, 21422100, www.operaen.no.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 38Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.